x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

de Jurnalul National    |    22 Feb 2008   •   00:00

Micul Paris. Circ&Variete Globus vă invită sâmbătă seară, de la ora 22:00, la spectacolul de teatru-cabaret “Micul Paris”, într-o atmosferă pariziană, creată cu bună ştiinţă de “les garcons” şi de frumoase dansatoare care vor evolua topless, motiv pentru care numai la show-ul de sâmbătă seară accesul tinerilor sub 16 ani va fi interzis. Biletele au preţuri cuprinse între 50 RON, 70 RON, 90 RON, cu rezervare 100 RON, 120 RON şi 140 RON, în funcţie de poziţia locurilor în sectoarele rezervate. (C.S.)

 

Pamuk, la Neptun. Scriitorul turc Orhan Pamuc (foto), laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 2006, ar putea primi Marele Premiu Ovidius, la ediţia din acest an a festivalului internaţional “Zile şi Nopţi de Literatură”, de la Neptun. Pamuk a confirmat participarea la manifestarea organizată de Uniunea Scriitorilor din România, în perioada 7-11 iunie. Până în prezent, Marele Premiu Ovidius a mai fost acordat scriitorilor, nu mai puţin renumiţi, Jorge Semprun, Antonio Lobo Antunes, Amos Oz, Mario Vargas Llosa şi Evgheni Evtuşenko. De asemenea, scriitorul se va afla la Bucureşti în aprilie, la iniţiativa Universităţii Bucureşti, pentru a-i fi acordată distincţia de Doctor Honoris Causa şi va participa, totodată, la Festivalul Bookfest din 4-8 iunie. (O.M.B.)

 

Sărbătoarea Mărţişorului. Târgul de mărţişoare de la Muzeul Ţăranului Român îşi deschide porţile la 28 februarie, unde peste 200 de meşteri şi artişti plastici din întreaga ţară îşi vor expune marfa: mărţişoare, cadouri de primăvară, flori, prăjituri, turtă dulce, suc de mere, mâncăruri tradiţionale. Între 29  februarie şi 1 martie, între orele 10:00 şi 14:00, pentru copiii prezenţi la târg vor avea loc ateliere şi demonstraţii de realizare a mărţişorului bucovinean. La 1 şi 2 martie va susţine recitaluri trupa Trei parale, grup muzical ce încearcă să recupereze sonorităţi vechi, de secol XIX. (R.I.A.)

×
Subiecte în articol: arte