x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info

Info

28 Iun 2006   •   00:00
TERAPIE ANTIIDOLI. Editura Polirom va invita astazi, incepand cu ora 19:00, la Laptaria lui Enache la o sedinta de terapie antiidoli, dupa "Agresiuni, digresiuni", o carte de C. Rogozanu. Invitati: Luminita Marcu, Dumitru Gorzo, Vasile Ernu, Dan Perjovski (indirect), Mihaela Michailov, Ana Maria Sandu si Mihai Grecea.

ROCK LA MURES. La Club A a fost o conferinta de presa prilejuita de Festivalul Rock la Mures, la care au participat Nicolae Buda (Nita) si Helmut Jost - organizatori, diferiti invitati si ziaristi. Cu acest prilej am aflat despre programul editiei a V-a a festivalului de la Periam - Port, unde sunt asteptati circa 6-7 mii de spectatori, din tara si din strainatate. In prima zi (joi, 6 iulie), cap de afis e Outernational Space Gipsy Consortium (mai canta Baracka, Seven etc.), vineri - The Exploited (Altar, Suie Paparude etc.), sambata, OCS (Ektomorf, Luna Amara, Tacelords, I.P.R. etc.), iar duminica - Parazitii, Cargo, Psychopunch etc. Pretul biletelor (disponibile in reteaua Diverta, dar si la fata locului) este foarte prietenos: 50 Ron pentru toata perioada, 20 Ron pentru o zi. (Alex Revenco)

EVTUSENKO. Interesul pentru evenimentul cultural al anului, "Evtusenko - spectacolul poeziei", este deosebit. Numeroase personalitati din domeniul culturii si al politicii si-au manifestat dorinta de a participa la spectacolul de poezie sustinut de Evgheni Evtusenko la data de 3 iulie, ora 19:00, la Sala Atelier a Teatrului National. Evtusenko si-a recitat poeziile in cele mai diverse locuri, de la mici cafenele pana la sali de sport. Lacasurile de cult n-au fost ocolite, Evtusenko citind poezie in biserici, catedrale sau sinagogi. Evtusenko si-a recitat poeziile chiar din minaretul unei moschei din Turcia. "Imamul a fost destituit, dar a devenit celebru", a spus Evtusenko. (S.S.E.)

×
Subiecte în articol: arte evtusenko