x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Cultura/Mass-media 17 noiembrie 2007

Info Cultura/Mass-media 17 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    17 Noi 2007   •   00:00
Info Cultura/Mass-media 17 noiembrie 2007

Are 12 ani şi este numit "micul Enescu". Matei Bucur Mihăescu, pianist de geniu, va susţine un concert de pian măine, 17 noiembrie, ora 18:00, la sala Mihail Jora a Societăţii Romăne de Radiodifuziune.

FESTIVAL. Lungmetrajele lui Nae Caranfil "Asfalt Tango", "Dolce far niente", "E pericoloso sporgersi", "Filantropica" şi "Restul e tăcere" rulează intr-un program special dedicat regizorului romăn la Festivalul Internaţional de Film de la Salonic, Grecia, care a inceput ieri. In cadrul secţiunii "Balkan Survey" a festivalului din Grecia va fi prezentat şi filmul lui Cristian Nemescu "California dreamin’ (nesfărşit)", premiat anul acesta cu trofeul secţiunii "Un certain regard" la Cannes. (C.S.)

CONFLICT. Ministrul Culturii şi Cultelor a primit ieri o adresă din partea conducerii Consiliului Judeţean Dămboviţa prin care i se solicită să respecte sentinţa definitivă a Curţii de Apel Ploieşti, care il obligă la incheierea protocolului de transfer către autorităţile locale a Ansamblului Brăncovenesc de la Potlogi. "Ii reamintesc ministrului că nerespectarea unei hotărări judecătoreşti definitive şi irevocabile atrage după sine, conform art. 24 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ, sancţiuni asupra conducătorului instituţiei in cauză, respectiv o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intărziere", a declarat, citat de Mediafax, preşedintele Consiliului Judeţean Dămboviţa. (R.D.)

FENOMENUL. Are 12 ani şi este numit "micul Enescu". Cu un talent muzical complex, in arta interpretativă, dar şi in cea a compoziţiei, Matei Bucur Mihăescu (foto), pianist de geniu, va susţine un concert de pian măine, 17 noiembrie, ora 18:00, la sala Mihail Jora a Societăţii Romăne de Radiodifuziune. Ştie să cănte la pian de la vărsta de 5 ani, a susţinut primul recital cănd avea 9 ani, iar la 10 ani a interpretat primul concert de pian cu orchestră, pe scena Ateneului Romăn, cănd a şi ridicat in picioare o sală arhiplină. (C.S.)

×
Subiecte în articol: arte