x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Info Cultură/Mass-media 2 noiembrie 2007

Info Cultură/Mass-media 2 noiembrie 2007

de Jurnalul National    |    02 Noi 2007   •   00:00
Info Cultură/Mass-media 2 noiembrie 2007

Astă-seară, in debutul Festivalului Naţional de Teatru, la Sibiu are loc un spectacol de excepţie: "Faust", de Goethe, in regia lui Silviu Purcărete.

SURPRIZE. Din 4 noiembrie, Opera Naţională Bucureşti lansează un ciclu de reprezentaţii destinate "spectatorilor in pantaloni scurţi" şi, deopotrivă, părinţilor şi bunicilor. Primul spectacol la care sunt invitaţi atăt cei mari, căt şi cei mici este "Corsarul" (Adolf Adam). Acest proiect cu şi pentru copii ţinteşte atăt publicul matur, căt şi viitoarele generaţii de melomani. Printre titluri se numără "Motanul incălţat" de Trăilescu, "Flautul fermecat" de Mozart, precum şi baletele "Cenuşăreasa" de Prokofiev, "Spărgătorul de nuci" de Ceaikovski. Cei mici vor intra pe scenă in lumea prinţeselor, a vrăjitoarelor, a căpcăunilor şi a altor personaje de poveste. (Roxana Vintilă)

INCEPE FNT. Astă-seară, in debutul Festivalului Naţional de Teatru, la Sibiu are loc un spectacol de excepţie: "Faust", de Goethe, in regia lui Silviu Purcărete. Reprezentaţia face parte din secţiunea Spectacole Invitate. Deschiderea oficială va fi măine, 3 noiembrie, la ora 19:00, la TNB, cu unul dintre spectacolele-eveniment din cadrul FNT: "Filosofii" (foto), purtănd semnătura celebrului coregraf francez Josef Nadj. Premiera absolută din Romănia a acestui show de teatru-dans va fi urmată de alte trei reprezentaţii, in datele de 4, 5 şi 6 noiembrie. Conceptul are la bază textul lui Bruno Schulz, "Tratat despre manechine". Este vorba despre unele dintre cele mai implinite opere ale lui Nadj, prin densitatea, bogăţia, umorul şi poezia ei. O dovadă a faptului că acest artist se află intr-o perpetuă căutare. (C.D.)

×
Subiecte în articol: arte