x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Invitație la ARCUB de 8 martie : „Demonstraţia de Kitsune – Arta de a îmbrăca un chimonou”

Invitație la ARCUB de 8 martie : „Demonstraţia de Kitsune – Arta de a îmbrăca un chimonou”

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Mar 2023   •   22:30
Invitație la ARCUB de 8 martie : „Demonstraţia de Kitsune – Arta de a îmbrăca un chimonou”

ARCUB – Centrul Cultural al Capitalei are plăcerea de a vă invita miercuri, 8 martie 2023, ora 17.00 să luaţi parte la „Demonstraţia de Kitsune – Arta de a îmbrăca un chimonou”, care va fi susţinută de creatoarea Laura Karaman în cadrul expoziţiei „Călătorie în lumea stampelor Meiji”.

Evenimentul din 8 martie de la ARCUB cuprinde o prezentare a istoriei chimonoului şi o demonstraţie a tehnicii de îmbrăcare şi a modului de a purta un chimonou în funcţie de imprimeu şi de paleta cromatică a acestuia. În cadrul „Demonstraţiei de Kitsuke” sunt prezentate, de asemenea, diferenţele dintre chimono şi ţinuta mai informală yukata, împărţirea chimonoului pe grade de formalitate, diferenţele dintre ţinuta doamnelor şi cea a domnilor, alături de chimonourile pe care le poartă copiii.

 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, vizitatoarele beneficiază de acces gratuit, în data de 8 martie 2023, la expoziţia Călătorie în lumea stampelor Meiji de la ARCUB – Sala Coloanelor, Sala Gabroveni, Sala Lipscani şi la evenimentul conex Demonstraţia de Kitsuke de la ora 17.00.

 

Călătorie în lumea stampelor Meiji este gândită ca o incursiune în Japonia sfârşitului de secol 19 prin intermediul unor gravuri extrem de valoroase puse la dispoziţie publicului de colecţionarul George Şerban şi curatoriate de dr. Alexandru Constantin Chituţă. Cele peste 160 de stampe originale japoneze sunt realizate de 31 mari artişti japonezi, printre care Kunichika şi Yoshito. De altfel, este pentru prima dată când un proiect expoziţional din Bucureşti prezintă o selecţie de stampe cu o mare varietate tematică, de la scene de la curtea Împăratului Meiji, la scene din teatrul kabuki şi până la peisaje nipone şi portrete Bijin-ga (femei frumoase).

 

×
Subiecte în articol: arcub Demonstraţia de Kitsune