x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale IPR, punk cu mesaj

IPR, punk cu mesaj

14 Apr 2005   •   00:00

Hardcore, rockeri si distractie: acestea sunt elementele care au facut parte din concertul IPR, pentru care rockerimea din Bucuresti s-a adunat, marti seara, in Club A, sa asculte ca "situatia se impute, sistemul iar ne trage plasa/dar sunteti ignoranti, aproape ca nu va pasa".

Mesajele cu tenta politica, economica si sociala au incitat publicul sa cante si sa se zbenguie pana la refuz pe rockul timisorenilor.

ISTORIC. Trupa s-a infiintat in 1995, perioada cand se simtea lipsa unei formatii romanesti care sa spuna lucrurilor pe nume. Componenta IPR s-a schimbat de-a lungul anilor, din trei chitaristi ramanand doar unul singur. Timisorenii au la activ patru albume: "Implant Pentru Refuz", "Permis Portsinucidere", "Culori", "Oameni fara FETZE". Formatia a scos si trei videoclipuri, pentru melodiile: "In interior" (de pe ultimul album), "As vrea sa stiu" (de pe al treilea album) si o filmare la un concert. In afara de spectacole si interviuri televizate, au sustinut o cantare in deschiderea celor de la Soulfly.

STIL. De ce underground? De ce hardcore? "Pentru ca asta ascultam, insa stilul nostru nu prea mai este hardcore. Il numim, simplu, rock. Melodiile noastre au influente de rap si metal, un fel de crossover, un stil care le include pe toate", spune Ovidiu, unul dintre vocalisti. Ca proiecte, urmeaza un featuring cu Cristina si Petrica de la Blazzaj, iar "cealalta colaborare ramane surpriza", dupa spusele baietilor. "Trupetii" lucreaza momentan in studio pentru a pregati un nou album, a carui aparitie este preconizata pentru toamna acestui an. IPR are un mesaj pentru fani: "Implantul se transforma, nicicand nu moare, spiritul lui va cobori peste voi si va aduce valuri de revolta...". (Paula Safta)

×
Subiecte în articol: culture club