x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Jurnalul meu românesc”, la Muzeul Ţăranului Român

“Jurnalul meu românesc”, la Muzeul Ţăranului Român

27 Aug 2010   •   00:00
“Jurnalul meu românesc”, la Muzeul Ţăranului Român

Prima expoziţie de mari dimensiuni cu lucrările celebrei fotografe austriece Inge Morath va fi prezentată începând cu 2 septembrie de Forumul Cultural Austriac în Sala de Oaspeţi a Muzeului Ţăranului Român.



Inge Morath nu numai că a studiat la Bucureşti (1943), ci a întreprins şi numeroase călătorii prin România: în 1958, 1967 şi 1994. Din aceste călătorii au rezultat circa 1.000 de fotografii care încă nu au fost date publicităţii, precum şi un jurnal în care aceasta şi-a notat experienţele şi impresiile. Expoziţia de la Muzeul Ţăranului Român va cuprinde aproximativ 130 de lucrări ale artistei, care depun mărturie despre viaţa în România pe timpul unor perioade semnificative pentru această ţară, documente cu un conţinut deosebit de interesant.

Expoziţia prezintă explorarea spaţiului rural în cadre alb-negru inedite, care se concretizează într-o poveste interesantă nu doar pentru prieteni şi familie, ci pentru toţi cei care sunt gata să înţeleagă în ce fel această experienţă unică, intimă, detaliată a fotografei austriece devine, prin simpla sa consemnare, o istorie comună. Publicaţia care va însoţi expoziţia conţine numeroase imagini, un text scris de prietenul ei Kurt Kaindl, cel care a însoţit-o pe parcursul ultimei sale călătorii în România, precum şi o scurtă biografie a fotografei.

Inge Morath, care a trăit începând cu anii '50 în majoritatea timpului în SUA, unde s-a şi căsătorit în 1962 cu autorul Arthur Miller, a rămas credincioasă rădăcinilor ei europene, întreprinzând lungi călătorii pe acest continent. Expoziţia va fi deschisă până la 17 octombrie, de marţi până duminică, între orele 10:00 şi 18:00.

×
Subiecte în articol: arte