x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale KORN, cap de afis

KORN, cap de afis

de Raluca Grintescu    |    08 Iul 2005   •   00:00
KORN, cap de afis

In august, Budapesta si insula verde din Obuda vor fi, pentru a 13-a oara, doua din locatiile inevitabile de cultura si muzica live din Europa.

Un campus cultural international, cel mai important eveniment multicultural din estul Europei, cea mai "cool" luna a anului. Atribute, titluri, denumiri - toate duc la Szighet. Anul acesta, festivalul isi asteapta vizitatorii in fiecare zi, intre 10-17 august, cu sute de evenimente si staruri internationale care vor sustine concerte pe cinci scene. In afara nenumaratelor spoturi muzicale, Szighet - alaturi de cei doi sponsori, Pannon GSM si Dreher - promite evenimente "strong" si in alte domenii culturale, precum teatru, arte, literatura si dans.

PREZENTA. Dar hai sa nu ne mai invartim in jurul cozii si sa dam vestea cea mare: doamnelor si domnilor, impatimiti ai festivalului, KORN vine pentru voi la Szighet. Cea mai "grea" trupa de rock din America ne va onora cu prezenta, si nu numai, pe scena principala: sunt Korn, sunt trendy, sunt ceruti cu entuziasm de publicul din Szighet inca de la inceputuri. O trupa superstar precum Korn, care dicteaza si in prezent moda in vestimentatie.

Pe langa distinctia acordata pentru mentinerea standardelor, Korn este cea care a introdus piese care au marcat, intr-un stil inconfundabil, atat epoca, cat si istoria rock-ului: "Life is Peachy", "Follow the Leader", "Untouchables".

WAN 2
Wan 2 este un petic "colorat" al festivalului, o scena care primeste diferite genuri muzicale, de la world music la punk. Vor fi prezenti: The Noise Conspiracy, Sportfreunde Stiller, Louise Attaque, Fishbone, Giant Robot, Resin Dogs, Wickeda, Matmatah, T...tes Raides, Dreadzone, HidaJimbo.

Dance Arena: DJ Rush, Paul Van Dyk, Luke Slater, Timo Maas, The Advent, Tiga, LTJ Bukem, X Press 2, Speedy J.

MAIN STAGE
Pe scena mare a insulei vor urca nume cunoscute. Trei staruri internationale si o trupa ungureasca renumita vor concerta in fiecare zi intre 4:30 pm si 11:00. Anul acesta, cei care ne vor onora cu prezenta sunt: Ill...s, Underworld, Korn, Franz Ferdinand, Morcheeba, The Hives, Ska-P, Beatsteaks, Natalie Imbruglia, Nick Cave and The Bad Seeds, Brand New Heavies, Mando Diao, Roots Manuva, The Wailers, Ce’Cile & T.O.K., Good Charlotte, The Toy Dolls, Sean Paul, The Game, Juliette and The Licks, Les Tambours du Bronx.

SCENA METAL
Metal Stage este mai bine spus un cort imens, cu o capacitate de 5.000 de locuri pentru fanii hard rock-ului. Obiceiul e ca 10 formatii sa concerteze in fiecare zi. Hammerfall, Ignite, Nightwish, Overkill, Rage, Anathema, Moonspell, Edguy, Gamma Ray, Amorphis, Kreator, Savatage, Doro and Blaze, Napalm Death, Testament, My Dying Bride, Sonata Arctica, Annihilator au avut ceva de spus in anii precedenti. Acum, vor spune ceva si Saxon (UK), Accept (D), Opeth (S), Obituary (USA), Brainstorm (USA), Sentenced (FIN), Ignite (USA).
×
Subiecte în articol: culture club korn