x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale La Milano, expoziţia fotodocumentară “Românii şi Marele Război”

La Milano, expoziţia fotodocumentară “Românii şi Marele Război”

de Maria Sârbu    |    10 Iul 2014   •   18:51
La Milano, expoziţia fotodocumentară “Românii şi Marele Război”

Dedicată împlinirii a o sută de ani de la începerea Primului Război Mondial, expoziţia fotodocumentară “I Romeni e la Grande Guerra /Românii şi Marele Război” va fi vernisată la 15 iulie, de la ora 18:00, la Palatul Cusani din Milano. Potrivit Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, care a colaborat pentru organizarea expoziţiei cu Muzeul Naţional de Istorie a României, cu Arhivele Naţionale ale României şi cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, în spaţiul ales sunt peste 40 de panouri fotodocumentare “menite să prezinte publicului implicarea românilor şi a României în Primul Război Mondial, pe baza documentelor de arhivă, a fotografiilor, ilustraţiilor contemporane şi a documentelor de presă”.

Vernisajul va fi urmat de un recital de muzică, susţinut de tinerii pianişti Andreas Iliuţă şi Fabiani Gabriel Andrei Prcsina.

Expoziţia este organizată cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român şi va fi deschisă publicului până la 25 iulie (Palatul Cusani, Via Brera 15, Milano). Intrarea este liberă, iar programul de vizitare: 9:00 – 12:00 şi 14:30–16:00.

×