x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Lara, în film cu Kate Winslet

Lara, în film cu Kate Winslet

de Oana-Maria Baltoc    |    19 Mar 2008   •   00:00
Lara, în film cu Kate Winslet

ROL ● Încă o  reuşită pentru actriţa Alexandra Maria Lara
Românca Alexandra Maria Lara va juca în producţia "The Reader" rolul unei deţinute dintr-un lagăr de concentrare nazist. Protagonista acestei drame despre Holocaust este celebra actriţă Kate Winslet.



ROL ● Încă o  reuşită pentru actriţa Alexandra Maria Lara
Românca Alexandra Maria Lara va juca în producţia "The Reader" rolul unei deţinute dintr-un lagăr de concentrare nazist. Protagonista acestei drame despre Holocaust este celebra actriţă Kate Winslet.


Una dintre cele mai bune tinere actriţe din Germania, românca Alexandra Maria Lara îşi urmează steaua norocoasă în lumea filmului internaţional. După interpretarea remarcabilă din filmul lui Francis Ford Coppola, "Tinereţe fără tinereţe", aplaudată de critici, spre deose-bire de producţie în sine, care nu a fost prea bine primită, actriţa în vârstă de 29 de ani a avut ocazia de a lucra anul trecut şi alături de Anthony Hopkins, pe platourile de filmare ale peliculei "The City of Your Final Destination", în regia lui James Ivory. Producţia urmează să fie lansată în cursul acestui an.


40 DE MILIOANE DE DOLARI. Hollywood Reporter anunţă că în urmă cu două săptămâni au fost reluate filmările la producţia "The Reader", în regia lui Stephen Daldry. Lucrul a fost întrerupt la sfârşitul anului trecut, după ce Nicole Kidman a renunţat la proiect imediat ce a aflat că este însărcinată. Prin urmare, australianca a fost înlocuită cu englezoaica Winslet, în rolul Hanna Schmitz, paznic într-un lagăr de concentrare nazist. Alexandra Maria Lara va fi Ilana, una dintre victimele lui Winslet. Povestea, inspirată de romanul scriitorului german Bernhard Schlink, urmăreşte iubirea obsesivă a unui adolescent pentru Hanna Schmitz şi trauma pe care o trăieşte în momentul în care află că femeia vieţii sale este o apărătoare a criminalilor de război nazişti şi vinovată, la rândul său, de crime îngrozitoare. Producţia se filmează în diverse locaţii din Germania, printre care şi Berlin, unde locuieşte Alexandra Maria Lara. Bugetul estimat al peliculei este de 40 de milioane de dolari şi va fi lansată în America la începutul lui decembrie, iar în Europa în prima parte a lui 2009. Din distribuţie mai fac parte şi Ralph Fiennes, Bruno Ganz şi David Kross.


SPRE HOLLYWOOD. Alexandra Maria Lara a fost remarcată de marii producători şi regizori din Cetatea Filmului o dată cu nominalizarea producţiei "Der Untergang" ("Ultimile zile ale lui Hitler") la Oscar, în anul 2004, la secţiunea Cel mai bun film străin. Ţara de adopţie, Germania, unde s-a mutat la vârsta de 4 ani împreună cu părinţii, i-a recunoscut şi încurajat de fiecare dată talentul, după cum mărturisea actriţa într-un interviu. Născută la Bucureşti, Alexandra Maria Lara este fiica actorului şi regizorului Valentin Plătăreanu.


Colegi cu renume

Alexandra Maria Lara le-a dat replica şi altor nume cunoscute în cinematografie: Harvey Keitel şi Willem Dafoe în "The Dust of Time", Tim Roth în "Tinereţe fără tinereţe", Chris O’Donnell, Michael Keaton şi Alfred Molina în "The Company", Neve Campbell în "I Really Hate My Job", iar mai nou joacă în compania actriţei Kate Winslet (foto), de cinci ori nominalizată la Oscar şi deţinătoare a unui trofeu BAFTA pentru rolul din "Sense and Sensibility".

×
Subiecte în articol: arte maria lara