x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Licitația de Fapte Bune a îndeplinit obiectivul a 10 Fundații și Asociații Caritabile și a adunat 200.000 de euro

Licitația de Fapte Bune a îndeplinit obiectivul a 10 Fundații și Asociații Caritabile și a adunat 200.000 de euro

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Ian 2023   •   12:15
Licitația de Fapte Bune a îndeplinit obiectivul a 10 Fundații și Asociații Caritabile și a adunat 200.000 de euro

Licitația de Fapte Bune - primul eveniment-bilanț al carității din Români a îndeplinit obiectivul umanitar al celor 10 Fundații și Asociații participante, adunând 200.000 de euro.

Aflată la cea de-a doua ediție, Licitația de Fapte Bune - organizată de Casa de Licitații A10 by Artmark a adunat sub cupola solidarității Crucea Roșie Română, Asociația Blondie, Fundația Forever Forest, Fundația World Vision România, SOS Satele Copiilor, Fundația Inovații Sociale „Regina Maria”, Fundația Motivation România, Organizația Filia, Fundația Digital Nation și Fundația Polisano. Cauzele celor 10 Fundații și Asociații caritabile au fost susținute de companii care fac din responsabilitatea socială o valoare internă, dar și de persoane fizice ce s-au aliniat în anul 2022 în prima linie cu solidaritatea, au donat pentru cauza cu care au rezonat și au dat viață Faptelor Bune de la Artmark, devenind Ambasadorii Faptelor Bune. Evenimentul a fost susținut și de actorul Marius Manole, care a devenit ambasadorul oficial al Licitației de Fapte Bune.

Pe parcursul anului 2023 zeci de copii din zonele defavorizate ale țării vor primi o masă caldă și sprijin educațional datorită Crucii Roșii Române. Fondurile colectate prin intermediul Licitației de Fapte Bune vor contribui la reducerea abandonului școlar din Botoșani, Craiova, Lupeni și Babadag, dar și la asigurarea unei mese calde. Această cauză a Crucii Roșii a fost susținută prin donații de OTP Bank. În același timp, noul proiect al Crucii Roșii Române - Centrul Multicultural București - ce asigură sprijin umanitar cetățenilor români și refugiaților ucraineni din luna iulie 2022, a primit o donație din partea companiei Ameropa Grains, ce îi va susține în continuare misiunea.

Campania „Să crești mare" inițiată de Asociația Blondie va ajunge în satele și comunitățile sărace din jurul Bucureștiului, iar zeci de copii vor primi asistență medicală, efectuându-se toate analizele medicale care să permită identificarea la timp a afecțiunilor imposibil de tratat mai târziu. Prin intermediul Licitației de Fapte Bune „Să crească MARE" nu mai rămâne o vorbă din bătrâni.

1 hectar din pădurea Retezat, cea mai bogată de pe continentul european, va fi protejată datorită fondurilor colectate în cadrul Licitației de Fapte Bune, fiind redirecționate către Fundația Forever Forest.

Copiii de la sat vor fi sprijiniți să termine liceul și să aleagă o meserie prin intermediul unei burse oferită de Fundația World Vision România. Programul „Vreau în clasa a 9-a" a fost susținut de CTP Invest Bucharest cu suma de 2.000 de euro, dar și de alți Ambasadori ai Faptelor Bune care au acoperit costurile activităților de dezvoltare personală, meditații, sesiuni de educație non-formală, consiliere vocațională și psihologică a 100 de tineri la liceu timp de un an.

Zeci de tineri cu vârste cuprinse între 13 și 24 de ani vor fi integrați cu succes în comunitate prin intermediul cursurilor de limbi străine, transport, traininguri, echipamente și materiale necesare, cheltuieli de locuire, servicii medicale ori tabere puse la dispoziție de SOS Satele Copiilor, care a colectat fonduri în cadrul Licitației de Fapte Bune. Cauza SOS Satele Copiilor a fost susținută de Ameropa Grains cu 5.000 de euro.

Licitația de Fapte Bune a îmbrățișat și cauzele Fundației Inovații Sociale „Regina Maria", care a permis acces gratuit la servicii medicale, investigații și tratamente pentru 1.200 de mame fără venituri, prin proiectul „Ajută o mamă să se ridice din nou!”. Totodată, Fundația a pus la dispoziție servicii medicale gratuite pentru refugiații ucraineni vulnerabili, prin Divizia de Îngrijiri medicale. Compania Chimpex S.A. a fost principalul donator care s-a alăturat acestei misiuni importante a Fundației Inovații Sociale Regina Maria.

Prin intermediul Licitației de Fapte Bune am schimbat povestea copiilor și adulților aflați în scaune rulante. Companii și Ambasadori ai Faptelor Bune, care și-au dorit să rămână sub anonimat, au sprijinit cauza Fundației Motivation România ce vizează organizarea și desfășurarea unor stagii și tabere unde utilizatorii de scaune rulante învață să fie mobili, independenți și activi.

S-a alăturat Licitației de Fapte Bune și Organizația Filia care va sprijini 1.500 de femei, ce vor învăța cum se pot folosi de drepturile lor și de instrumente publice pentru a crea o viață mai bună. 

Și în cea de-a doua ediție a Licitației de Fapte Bune Fundația Digital Nation și-a propus colectarea fondurilor pentru formarea tinerilor programatori prin intermediul unei burse. Astfel, tinerilor participanți la programul de burse „Generația Tech" li se va acoperi costul unui modul de curs de programare de 6 luni.

Din 2015, Fundația Polisano a sprijinit peste 400 de copii cu malformații congenitale să beneficieze de intervenții chirurgicale care le-au salvat viața. Inimile copiilor din România vor continua să fie salvate prin intermediul Fundației Polisano. Primii pași către strângerea obiectivului caritabil al Licitației de Fapte Bune au fost făcuți de Metropolitan Life printr-o donație de 25.000 de euro. Cu ajutorul donației, 8 copii, cu vârste cuprinse între 5 luni și 17 ani, au fost operați pe inimă în luna octombrie 2022, în cadrul unei misiuni medicale la care au luat parte 13 cadre medicale specializate în chirurgia cardiacă pediatrică. Cauza Fundației Polisano a fost susținută și de Compania FOX, printr-o donație de 2.000 de euro.

Evenimentul-bilanț al carității anului 2022 - Licitația de Fapte Bune a reunit domenii-cheie precum sănătate, educație, sport, dezvoltare locală, protecția mediului, nondiscriminare ori incluziune socială. Povestea Faptelor Bune nu se oprește aici, iar Casa de Licitații A10 by Artmark va rămâne și în 2023 un partener de încredere în susținerea acțiunilor caritabile, oferind suport logistic și platforma de licitare Artmark Live 2.0 pentru desfășurarea evenimentelor ce vizează cauze umanitare. 

 

×