x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Louisiana Red & Nightlosers live

Louisiana Red & Nightlosers live

de Alex Revenco    |    21 Mar 2008   •   00:00
Louisiana Red & Nightlosers live

Mâine seară, de la ora 22:30, Event Plus prezintă un nou spectacol din seria Anotimpuri ale Blues-ului, Blue Moods. Protagonist este legendarul muzician american Louisiana Red, care va fi acompaniat de Nightlosers.

Mâine seară, de la ora 22:30, Event Plus prezintă un nou spectacol din seria Anotimpuri ale Blues-ului, Blue Moods. Protagonist este legendarul muzician american Louisiana Red, care va fi acompaniat de Nightlosers.

 

Deşi este evident influenţat de Muddy Waters, Ligh­tin’ Hopkins şi Arthur Crudup, Louisiana Red (pe ade­văratul său nume, Iverson Min­ter) şi-a găsit cu mult timp în urmă propria identitate atât vocală, cât şi în maniera de interpretare la chitară şi muzicuţă. Câştigător în 1983 al Premiului W.C. Handy Award pentru cel mai bun artist de blues tradiţio­nal, Louisiana Red cântă de la vârsta de 11 ani. După ce a făcut armata s-a întors în showbiz, având şansa să susţină mai multe concerte alături de marii muzicieni ai timpului, precum B.B. King, Elmore James şi mulţi alţii, de la fiecare având de învăţat câte ceva. Într-o carieră de peste 50 de ani, Louisiana Red apare pe nenumărate albume, proprii sau ale altor muzicieni.

 

COUNTRY BLUES. De-a lungul timpului a colaborat cu o mul­ţi­me de artişti de blues, printre cele mai recente discuri fiind cele înregis­trate cu Albert King şi Carey Bell. Deşi are 76 de ani, concertele lui Louisiana Red sunt deosebit de energice, iar muzica lui entuziasmează de fiecare dată publicul spectator. Inspirat din Delta Blues, muzicianul cântă country blues pigmentat cu remarcabile solouri de chitară. Cu aproape 20 de ani în urmă, Louisiana Red s-a stabilit în Germania, dar de şapte ani încoace s-a întors în SUA, unde participă constant atât la marile festivaluri de gen, cât şi la turnee în cluburi. La concertul de mâine intrarea este 40 de lei, biletele fiind disponibile în reţeaua www.bilet.ro şi la Hard Rock Cafe.

 

Viaţa lui Red

Născut în Bessema, Alabama (1932), şi-a pierdut mama la o săp­­tămână după naştere, iar când a împlinit 9 ani, tatăl său a fost ucis de Ku-Klux-Klan. În 1975 a fost invitat, pentru prima oară, să participe la Festivalul de jazz de la Montreux, iar în 1981 se stabi­leş­te în Germania. În 1997 se în­toa­re triumfător în Statele Uni­te, tur­neul fiind sold out. Pentru că Red este tot timpul creativ şi în cău­tarea unei noi exprimări, mul­ţi spun: Louisiana Red is the Blues.

 

alex.revenco@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte louisiana louisiana red