x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Măine, show Akon la Mamaia

Măine, show Akon la Mamaia

de Alex Revenco    |    24 Aug 2007   •   00:00
Măine, show Akon la Mamaia

Concertul interpretului american se inscrie in seria evenimentelor PrePay Music party, organizate de Orange, din care a făcut parte şi recitalul din luna mai al artistei britanice Sophie Ellis-Bextor.

GRATUIT - Summer party, cu boxele pe plajă

Concertul interpretului american se inscrie in seria evenimentelor PrePay Music party, organizate de Orange, din care a făcut parte şi recitalul din luna mai al artistei britanice Sophie Ellis-Bextor.

Pe plaja H2O din Mamaia, măine seară de la ora 20:00 vor răsuna hiturile "Smack That" şi "Don’t Matter", interpretate live de Akon, pe numele său adevărat Aliaune Damala Bouga Time Puru Nacka Lu Lu Lu Badara Akon Thiam. După ce a căştigat o mulţime de fani in 2003 cu albumul "Trouble", Akon a revenit cu noul albumul "Konvicted", nominalizat pentru Grammy.

RENAŞTERE. Dacă "Trouble" a reprezentat incercarea sa de a se rupe de trecut (inainte de a avea succes in cariera muzicală a executat o condamnare pentru furt de maşini), "Konvicted" preia povestea din momentul "renaşterii" sale muzicale. Fiul unui foarte ta-lentat jazzman, Mor Thiam, Akon a crescut intr-un mediu muzical. "Am crescut ascultănd tot felul de genuri muzicale. Evident că am iubit muzica soul, dar imi plăcea să amestec şi alte stiluri muzicale", mărturiseşte solistul. Deşi hitul "Locked up" i-a adus credibilitate in răndul comunităţii rap/hip-hop, cu cel de-al doilea album, Akon işi arată şi laturile sensibile. Akon a produs şi a scris toate piesele de pe "Konvicted", mai puţin una. Pe album mai apar Eminem, Snoop Dogg, Styles P (care au colaborat cu artistul şi la discul "Trouble"). "Konvicted" demonstrează multă originalitate pe partea de producţie, fiind unul dintre cele mai curate şi mai bine lucrate albume din ultima vreme. "Smack That" e deosebit de energică şi are toate calităţile unei piese de club (aşa cum americanii inţeleg această noţiune), dar o mare parte din succesul uriaş i se datorează lui... Eminem, megastarul fiind aici "artizanul vorbelor".

EMINEM. Prietenia dintre Akon şi Eminem a inceput după ce primul a colaborat cu Obie Trice la "Snitch", piesa utilizată in coloana sonoră a unui episod din serialul CSI (in care apare şi Akon). "Am ştiut imediat că vreau ca Eminem să apară pe o piesă a mea, dar el este foarte atent cănd vine vorba de colaborări cu alţi artişti. Cănd m-a sunat şi mi-a zis că este gata să intre in studio am simţit asta ca pe o binecuvăntare. Am luat prima cursă spre Detroit", spune Akon, compozitor şi producător al tuturor pieselor (mai puţin una). De la debutul său şi pănă acum, Akon a călătorit peste tot in jurul lumii şi a colaborat, ca artist sau producător, cu nume precum Young Jeezy, R. Kelly, Obie Trice, Elton John, Daddy Yankee, Gwen Stefani sau Lady Black Mambazo.

×
Subiecte în articol: culture club akon