x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Marile Premii Prometheus : S-au ales finaliştii

Marile Premii Prometheus : S-au ales finaliştii

14 Oct 2009   •   00:00

Juriul celei de-a VIII-a ediţii a Marilor Premii Prometheus, al cărui preşedinte este Andrei Pleşu, i-a desemnat pe finaliştii pentru Opera Omnia (pentru întreaga carieră) şi Opera Prima (pentru debut).



Finalist pentru Opera Omnia la secţiunea literatură este Ileana Mălăncioiu, la secţiunea muzică este Cătălin Ilea, la secţiunea arte vizuale a fost ales Florin Ciubotaru, artele spectacolului - Florin Mihăilescu. Simona Sora a intrat în finală la secţiunea literatură a Premiilor Prometheus pentru Opera Prima, alături de Remus Azoiţei şi Eduard Stan la secţiunea muzică, Virgil Scripcariu la secţiunea arte vizuale şi Alexandru Mâzgăreanu, artele spectacolului.

Premiile acordate în fiecare an de Fundaţia Anonimul, al cărei preşedinte este Sorin Marin, îi răsplătesc pe artiştii români de valoare din domeniile amintite. Premiul Prometheus pentru Opera Omnia are o valoare de 100.000 de lei, iar cel pentru Opera Prima de 10.000 de lei. Cea de-a VIII-a ediţie a Marilor Premii Prometheus va avea loc în această seară de la ora 19:00 la Clubul Prometheus.

×
Subiecte în articol: arte