x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Motor! pentru "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii"

Motor! pentru "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii"

09 Sep 2010   •   00:00

Filmările pentru lungmetrajul "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii", în regia lui Adrian Sitaru, au debutat joi şi vor dura patru săptămâni, urmând să se desfăşoare în Miercurea Ciuc şi Bucureşti, anunţă Mediafax.



"Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" este povestea lui Alex ¬ în vârstă de 35 de ani ¬, un tip de succes, cu destulă încredere în el, sociabil, atâta vreme cât are ultimul cuvânt. Cel mai important lucru pentru el este să deţină controlul. În ochii celorlalţi apare ca un personaj simpatic, dar nervos. La un moment dat, Alex primeşte un telefon de la tatăl său, care îl anunţă că mama a avut un accident cerebral. Speriat, ia primul tren din Bucureşti către orăşelul unde locuieşte mama. Începe să dea telefoane tuturor prietenilor doctori, care i-ar putea explica mai pe larg cum e cu boala mamei, aflând astfel că medicul care se ocupă deja de ea nu este cel mai potrivit. Aşa că se hotărăşte s-o aducă într-un spital mai mare, singura problemă fiind că doctorul este un prieten de familie, drept pentru care va trebui să-l convingă şi pe tatăl său. Din distribuţia filmului fac parte actorii Bogdan Dumitrache, Nataşa Raab, Alina Grigore, Marian Râlea.

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul Juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs. Coproducţia România/ Ungaria este produsă de Hi Film Productions (România), 4 Proof Films (România) şi Cor Leonis Films Ltd. (Ungaria).

Lungmetrajul "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a fost dezvoltat în cadrul secţiunii Cinéfondation a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes şi a obţinut finanţări din partea Centrului Naţional al Cinematografiei din România, Eurimages, SEE Network, TVR şi HBO România.

×
Subiecte în articol: arte