x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Negura Bunget live - Spiritualitatea transilvaneana, in viziune "metalica"

Negura Bunget live - Spiritualitatea transilvaneana, in viziune "metalica"

de Alex Revenco    |    27 Oct 2006   •   00:00
Negura Bunget live - Spiritualitatea transilvaneana, in viziune "metalica"

Cea mai valoroasa formatie black metal din Romania isi lanseaza la Old School (Preoteasa) noul material, "Om", alcatuit dintr-un CD si un DVD.

Hupogrammos - voce, chitare, claviaturi, fluiere, Sol Faur - chitare, claviaturi, Negru - tobe, percutie formeaza grupul Negura Bunget, iar in concerte celor trei li se adauga Ermit - chitara bas, Iedera - claviaturi, Ageru Pamantului - percutie, nai. Infiintat in 1995, grupul a inceput sa scotoceasca in istoria si in spiritualitatea stramosilor din Transilvania, fiind fascinati de vechile mituri ale romanilor, transhumanta universala, nemurire sau legende despre onoare. Toate acestea, transpuse in muzica, se regasesc in albumele formatiei: "Zirindu-sa" (1996), "Sala molksa" (1998), "Maiastru sfetnic" (2000), "N crugu bradului" (2002).

STUDIO PROPRIU. Muzica si textele apartin grupului, la fel si productia, mixajul si masterizarea, discul fiind inregistrat in studioul propriu, Negura Music, pentru casa de discuri Code 666 (Italia).

De ani buni, Negura Bunget canta frecvent in strainatate si rar sau foarte rar in tara. "Noi, in general, cantam pe unde suntem chemati... si se pare ca ne-au chemat mai multi din afara. Nu am tinut noi in special sa iasa asa, dar nici nu avem de ce sa ne plangem. O sa mai facem un turneu european la primavara si cred ca o sa fie si mai amplu", a spus Negru. Turneul de promovare "Om" a inceput in Italia (Padova) si dupa concertul din Bucuresti urmeaza: 28 octombrie - Constanta, 31 - Iasi, 1 noiembrie, 2 - Sibiu, 3 - Brasov, 4 - Petrosani, 5 - Cluj, 17 - Timisoara, 18 - Lugoj. Spre sfarsitul anului urmeaza doua concerte in Franta, la Paris si Lyon (16 si 17 decembrie).

×
Subiecte în articol: culture club