Noul sezon al pieței românești de artă, oficial, deschis
După o tradițională și binemeritată vacanță de 2 luni, pe timpul verii, noul sezon al pieței românești de artă debutează la Artmark cu peste 1.000 de piese de colecție, cu prețuri medii de pornire între 100 și 500 de euro, dispuse în 4 evenimente culturale de amploare. Noutatea pe care o aduce deschiderea sezonului este bogăția și diversitatea de opțiuni de economisire ori investiție pe termen mediu și lung - de la artă de patrimoniu la artă contemporană, de la decorativă de epocă la design de autor contemporan.
O ocazie inedită pentru cei care doresc să întemeieze o colecție - ori numai să profite de prețurile mici de pornire - este Licitația unei Colecții de Artă Bucureștene, dispusă în două zile - marți, 22 și joi, 24 septembrie, cuprinzând aproape 500 de opere de pictură românească și europeană, fie istorice, fie contemporane, de la Aman, Petrașcu și Mutzner la Corneliu Baba, Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu ori Constantin Piliuță. Fiecare operă de artă are un preț unitar de pornire de doar 100 de euro și reprezintă pentru iubitorii de artă aflați la început de drum un prilej perfect pentru începerea construcției unei colecții de artă, similar pentru aceia care caută investiții alternative pentru securizarea economiilor într-un context inflaționist precum cel actual.
Arta contemporană surprinde prin expresivitate și curaj la începutul noului sezon, cu opere realizate de mari artiști ai prezentului, dar și de maeștri consacrați, precum Edgar Degas. Faimosul artist francez semnează două sculpturi remarcabile, ce intră în Licitația Colecției unui Galerist de Artă Contemporană de marți, 29 septembrie. „Balerină în repaos (mâinile pe șolduri, piciorul drept înainte)” și „Balerină (privind spre talpa piciorului său drept)” au în licitația din 29 septembrie un preț de pornire de 1.500 de euro.
Prima jumătate de an, în context pandemic, a dovedit eficacitatea conectivității online pentru piața românească de artă. Din acest motiv, întreaga agendă de licitații de artă organizate de casa A10 (Artmark) în al doilea semestru 2020 este programată pentru a se desfășura doar online, pe platforma de licitații online Artmark Live, construită cu acest scop și lansată încă din 2011. Cu toate acestea, precum până astăzi, în mod tradițional expozițiile licitațiilor de artă pot fi vizitate nu doar virtual, pe website, dar și fizic, în sălile de expoziție ale Palatului Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5, cu acces gratuit.

Ştiri din .ro
-
Mihai Voropchievici la Sinteza Zilei, despre însemnătatea zilei de 21, a anului '21, la ora 21:21:21, după ce pe internet a fost anunţat sfârşitul lumii antena3.ro
-
Viorică Dăncilă rupe tăcerea la Antena 3: "Paul Stănescu m-a trădat din prima clipă, Marcel Ciolacu a dirijat moţiunea de cenzură" antena3.ro
Covidul desenat de o româncă, apreciat în Turcia

In memoriam Luminiţa Constantinescu, la TVR
Rocanotherworld Winter Edition – spiritul de festival se simte de acasă, timp de 5 zile

De Ziua Unirii Principatelor Române, Muzeul Municipiului București se vizitează gratuit
Victoria prozatorului realist asupra romancierului politic

Dirijorul Ion Marin este Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor al Republicii Franceze
Maestrul Horia Andreescu revine pe scena Filarmonicii Sibiu

Cum și de unde începe o colecție de artă

Aventuri subacvatice în premieră la Teatrul „Gong” din Sibiu

Creative Night Talks – ediția Cultura Națională va avea loc online, pe 21 ianuarie
Triplă premieră: Gabriel Bebeșelea, dirijor principal, și Daniel Ciobanu, artist în rezidență, inaugurează printr-un concert live excepțional noul pian al Filarmonicii „George Enescu”

Program special de Ziua Unirii Principatelor Române, la Casa Artelor "Dinu Lipatti"
Trei autoare pe care să le citești dacă vrei să descoperi romanele de dragoste
Prietenul… o carte despre iubirea cu un terorist
Bach, inteligență artificială și baroc SF în noul video semnat Daniel Dorobanțu
