x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale O nouă reprezentaţie Radu Beligan

O nouă reprezentaţie Radu Beligan

07 Sep 2009   •   00:00

Actorul Radu Beligan va prezenta "Confesiuni despre Artă şi Viaţă", un spectacol în care face mărturisiri legate de personalităţi din teatru care i-au marcat cariera, la 19 octombrie, la Sala Mică a Palatului din Capitală, anunţă Mediafax.



Premiera spectacolului "Confesiuni despre Artă şi Viaţă" a avut loc în cadrul Festivalului Artelor Bucureşti, în luna noiembrie a anului trecut, Radu Beligan continuând şirul reprezentaţiilor de succes până în primăvara acestui an. Prezenţa masivă a publicului în sala de spectacole, dar şi cererea mare de bilete l-au determinat pe Beligan să revină în atenţia publicului şi în toamna acestui an.

Timp de două ore, maestrul va face mărturisiri legate de personalităţile lumii teatrale care i-au marcat cariera de-a lungul timpului, despre modelele sale - Lucia Sturdza Bulandra, Victor Ion Popa, Alexandru Giugaru, Ion Iancovescu, Elvira Godeanu, George Vraca -, exprimând şi păreri sau sfaturi după mai bine de 70 de ani de activitate.

Colecţionarii şi iubitorii de cărţi rare vor avea posibilitatea să achiziţioneze ediţia revizuită şi completată a manuscrisului "Note de Insomniac", însoţită de autograful original al autorului, care a împlinit 90 de ani în decembrie 2008. Cartea conţine un jurnal al amintirilor şi, totodată, o colecţie de eseuri, precum şi o anexă de 40 de pagini. "Singurul lucru care ne îngăduie să privim fără dezgust lumea în care trăim este frumuseţea pe care anumiţi oameni o creează, din timp în timp, pornind de la haos: tablourile pe care le pictează, muzica pe care o compun, cărţile pe care le scriu şi viaţa pe care o trăiesc.

Dintre toate operele, cea mai frumoasă este o viaţă bine trăită. Aş zice chiar că este opera de artă prin excelenţă", notează Beligan în "Note de Insomniac".

×
Subiecte în articol: arte