x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ochi pentru ochi

Ochi pentru ochi

de Adriana V. Paduraru    |    26 Oct 2005   •   00:00
Ochi pentru ochi

Telespectatorii postului Reality TV se pot intalni, in fiecare seara, cu judecatorul Akim, cel care ii pune pe inculpati in pielea victimei.

Judecatorul Akim nu da pedepse precum colegii sai, ci respecta principiul biblic "Ochi pentru ochi". "In timpul celor 18 ani de meserie ca avocat am auzit multe victime ca ar fi preferat ca persoana care le-a facut rau sa treaca prin ce au trecut si ele, sa simta exact ce au simtit si ele.

De aceea am acceptat propunerea, imediat ce mi-a fost fost prezentat conceptul «Eye for an Eye» («Ochi pentru ochi» - n.r.). Cred ca experienta mea si ca procuror, si ca avocat ma va ajuta sa iau cele mai bune decizii. Cei care au gresit, dupa ispasirea pedepsei, se vor gandi mai mult la consecintele faptelor lor. Iar acest lucru ii va ajuta sa-si schimbe comportamentul", ne-a declarat Extreme Akim.

AUTOGRAFE. Judecatorului i se pare mai mult decat curios faptul ca, desi este acelasi om, de cand a inceput sa lucreze la "Ochi pentru ochi" este tratat diferit. "Cel mai ciudat m-am simtit cand mi s-a cerut prima data un autograf. Nici nu stiam cum trebuie sa semnez. Acum sunt obisnuit sa dau autografe, sa fac poze. Mai mult, am inteles, in sfarsit, ca viata mea nu va mai fi niciodata la fel", a adaugat Akim. Judecatorul crede ca cele mai dificile cazuri sunt cele care implica si copii. "Urasc sa vad copii suferind. De aceea sunt foarte aspru cu cei care au abuzat minori", a adaugat Extreme Akim.

LA TV. Judecatorul este ajutat in misiunea sa de moderatorul Kato Kaelin si de Sugar Ray Phillips (fost campion mondial de box la categoria mijlocie). Phillips este foarte incantat ca participa la aceasta emisiune. "Ploaie, soare, lapovita sau zapada, nimic nu-l poate opri pe Sugar Ray sa faca spectacol", a declarat el. "Eye for an Eye" este difuzat de o retea larga de televiziuni: FOX, The WB, UPN, ABC si afiliatii CBS. In Romania, judecatorul Akim poate fi urmarit in fiecare seara la Reality TV, de la ora 18:40.

CV
Judecatorul Akim Anastopoulo a fost procurorul statului Carolina de Sud, unde a si fost declarat Avocatul Anului. Extreme Akim este casatorit si are doua fetite: Hali si Rossi. Sezonul trecut, judecatorul a dat pesepse care mai de care mai ciudate. De exemplu, unul dintre "infractori" a fost pus sa se rada in cap, altul sa taie cu ferastraul ecranul televizorului. Toate pentru a face dreptate victimei.
×
Subiecte în articol: arte judecătorul ochi akim