x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Oferta de vara, la televizor

Oferta de vara, la televizor

01 Iul 2004   •   00:00

Vara aduce la Antena 1 filme bune, seriale de comedie si intalnirea cu o noua emisiune spectaculoasa de divertisment care, impreuna, vor fi pentru telespectatori o oferta tentanta pentru serile lungi si calde.

MIHAELA AILENEI, CRISTINA OLOGEANU

In iulie incep surprizele verii la Antena 1. Prima - reintalnirea cu unul dintre cei mai faimosi aventurieri ai cinematografiei. Este vorba de nimeni altul decat Sandokan, "tigrul" Malaeziei, implicat in tot felul de intrigi si tinta a nenumarate comploturi din care, evident, reuseste sa scape cu bine. Seria filmelor cu Sandokan va putea fi vazuta in fiecare joi, alaturi de noi filme cu James Bond, ale carui misiuni pline de pericol vor tine publicul cu sufletul la gura in aceasta vara.

Cea mai noua si mai spectaculoasa ecranizare dupa celebra serie "Dune" a lui Frank Herbert, miniseria "Copiii Dunei", cu actori de exceptie, precum Susan Sa-randon, si efecte speciale de calitatea celor folosite in cele mai impresionante superproductii pentru marele ecran. Prima parte a acestei miniserii de exceptie va fi transmisa la Antena 1 la sfarsitul lunii iulie, iar celelalte doua parti vor fi programate in luna august. Tot o miniserie a verii este "Push Nevada", productie semnata de superstarurile Matt Damon si Ben Affleck.

Cei romantici isi vor putea petrece serile de vara urmarind filmele de dragoste din seria "Arlechin" difuzate de Antena 1, dar si de comedii romantice precum "Splendoare", in care o fata decide sa traiasca o frumoasa poveste de dragoste cu doi barbati, pentru ca nu poate alege intre ei, "The Opposite of Sex", in care Christina Ricci se foloseste de toata lumea pentru a obtine ce doreste si da peste cap vietile tuturor celor din jur, "Doamna Winterbourne", in care Shirley MacLaine primeste in casa o tanara insarcinata pe care o confunda cu nora ei, sau "Sexualitate virtuala", unde o fata isi creeaza baiatul ideal pe calculator si se trezeste cu el la usa!

Comedie si distractie

Dar acestea nu vor fi singurele ocazii de a rade cu pofta oferite de Antena 1 in aceasta vara. "Lightning Jack" cu Cuba Gooding Jr. in rol de bandit mut, "Flubber", cu Robin Williams in rol de savant trasnit, "Pustiul", cu Bruce Willis in rol de adult plicticos vizitat de pustiul vesel care era in copilarie, "Capcana pentru parinti", in care noua stea a Hollywood-ului, Lindsay Lohan, joaca rol dublu alaturi de Dennis Quaid si Natasha Richardson, "Dl Magoo", unde Leslie Nielsen orbecaie dupa niste mafioti, sau "Nascuta ieri", in care Melanie Griffith intra cu naivitate in lumea afacerilor dubioase.

"Stagiarii" isi fac de cap

Pe langa sitcomurile "Aproape perfecta" si "8 reguli simple", difuzate deja de Antena 1, pe 5 iulie debuteaza doua seriale noi de comedie, de mare success. E vorba de "Stagiarii" (Scrubs) - varianta amuzanta a vietii dintr-un spital de urgenta, vazuta prin ochii a trei interni cu prea mult simt al umorului, unde Brendan Fraser, Heather Locklear, David Copperfield, Rick Schroder, Jay Leno, Jay Mohr, Tara Reid, Michael J. Fox sunt doar cateva dintre numele de rezonanta cu care telespectatorii se vor intalni pe parcursul acestei comedii. In plus, cea mai noua parte a serialului britanic "Dilemele varstei" va fi si ea in aceasta vara la Antena 1, telespectatorii avand sansa sa urmareasca cele mai noi peripetii ale unor tineri londonezi care incearca sa decodeze misterele vietii de adulti. Aceste doua noi seriale sunt programate unul dupa altul, din 5 iulie, de luni pana joi, incepand cu ora 23:30.

Gianina Corondan revine fara Draga Olteanu Matei

Luna iulie debuteaza la TVR1 cu o noua grila de programe. Va fi o vara cu mult sport, multa muzica, dar si cu emisiuni noi si vechi, filme noi si vechi. Grila va debuta cu recitalul cantaretei Gloria Gaynor, pe 3 iulie, in transmisiune directa de la Palatul Copiilor din Capitala. Tot din data de 3 actorul Mihai Razus continua seria emisiunilor "Descurca-te singur!". Tot la capitolul emisiuni vechi, "Ora G" va veni pe sticla din 5 iulie direct de la Water Park. Doar cu Gianina Corondan (foto), fara Draga Olteanu Matei, care a preferat o vacanta. Emisiuni noi la TVR1 vor fi doua: "Balul de sambata vara" si "Studio Hit". Ele vor debuta din 10 iulie. Prima va fi un show saptamanal dedicat unei personalitati, iar printre primii invitati se vor numara Stefan Iordache si Gheorghe Dinica. "Studio Hit" va fi dedicat muzicii de calitate, iar invitatii emisiunii cantand un anumit gen de muzica, in functie de specificul serii. Zilele de 22, 23, 24 si 25 iulie va aduce pentru telespectatorii postului TVR 1 a 14-a editie a Festivalului International Cerbul de Aur si recitalurile sustinute de Pink si Ronan Keating. TVR 1 va transmite competitiile sportive din cadrul Olimpiadei de la Atena. Printre serialele verii se numara "Misteriosul Jon Doe", "Profu’". La capitolul filme artistice, TVR1 va difuza: "Minti periculoase", "Apocalypse Now", "Coyote Ugly", "In the Bedroom". (Cristina Ologeanu)

Ce-am avut si ce-am pierdut?

Ce-ati zice daca, peste noapte, Nicoleta Voica, cunoscuta solista de muzica populara, s-ar transforma in prezentatoare de emisiune de divertisment si v-ar bate la usa propunandu-va sa va schimbe mobila sau obiectele din casa cu unele nou-noute? Ei bine, asta se va intampla din 5 iulie in noua emisiune de divertisment difuzata de Antena 1. La "Ce-am avut si ce-am pierdut" oricine poate intra in joc castigand sau, dupa caz, pierzand diverse obiecte de valoare sau de suflet pe care le are in casa. Cine intra in joc - oameni obisnuiti sau vedete, va putea sa-si innoiasca locuinta sau sa plece intr-o excursie de vis.
×
Subiecte în articol: arte antena iulie vară