x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Om Bun", trei zile de folk

"Om Bun", trei zile de folk

de Alex Revenco    |    17 Dec 2007   •   00:00
"Om Bun", trei zile de folk

Cea mai importantă manifestare de gen din perioada postdecembristă, Festivalul Naţional de Folk "Om Bun", a ajuns la ediţia a XVII-a. Astăzi, măine şi poimăine, folk pe păine la Teatrul "Ion Creangă".



Cea mai importantă manifestare de gen din perioada postdecembristă, Festivalul Naţional de folk "Om Bun" a ajuns la ediţia a XVII-a. Deci, astăzi, măine şi poimăine, de la ora 18.00, folk pe păine in Piaţa Amzei.

Şi in acest an, pe scena "tradiţională" a Teatrului "Ion Creangă", festivalul strănge căţiva dintre cei mai importanţi cantautori ai ţării. Astfel, in această seară ii vom urmări in recitaluri consistente pe Mircea Vintilă impreună cu formaţia sa, Brambura, pe Victor Socaciu cu al său Birou Executiv, ticsit de muzicieni valoroşi, şi pe trubadurul Vasile Şeicaru. Seara de magie, spirit şi poezie va fi intregită de inegalabila voce a curajoasei Tatiana Stepa, precum şi de "ultimul lup" Vali Şerban, dar şi de Andrei Păunescu, Elisabeta Piroşca. Cea de-a doua seară, măine, 18 decembrie, va fi dedicată aproape in exclusivitate noului val al folkului romănesc, cănd pe scena Teatrului Creangă se vor succeda căteva recitaluri mustind de prospeţime şi nonconformism.


NOUL VAL. Este vorba despre deja consacrata Ada Milea, Daniel Iancu şi Gashkademia de folk, Ţapinarii, Eugen Avram şi Dani Făt. Alături de ei, Dinu Olăraşu va readuce pe scena festivalului căteva dintre creaţiile sale mai vechi şi mai noi. In a treia zi a festivalului, miercuri, 19 decembrie, după Gala Laureaţilor din secţiunea concurs va urma momentul decernării premiului pentru intreaga activitate, in acest an laureatul fiind cantautorul bucureştean Alexandru "Jimmy" Zărnescu.


BERTZI & BANICIU. In continuare vor concerta Maria Gheorghiu, Florin Săsărman şi Stelian Maria, pentru ca in finalul serii şi, implicit, al festivalului publicul să fie răsfăţat de recitalurile substanţiale oferite de două nume care nu mai au nevoie de nici o prezentare: Ducu Bertzi şi Mircea Baniciu, acesta din urmă secondat de binecunoscutul keyboards-man, Vladi Cnejevici. Amfitrionul festivalului va fi, aşa cum ne-am obişnuit in ultimii ani, cantautorul sighişorean Adrian Ivaniţchi, primul folkist "cu acte in regulă" din Romănia. Pentru cei care incă nu şi le-au procurat, biletele costă intre 20 şi 40 de lei şi sunt disponibile la teatru.


REVIGORARE
"Cu această ediţie «Om Bun» incepe o revigorare a folkului romănesc, mai mult de o treime din recitaluri vor aparţine unor tineri in care vechea generaţie işi pune mari speranţe"
Victor Socaciu

×
Subiecte în articol: arte