x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "One dollar painting", expusă în SUA

"One dollar painting", expusă în SUA

25 Ian 2010   •   00:00

Lucrarea pictorului Zamfir Dumitrescu "One dollar painting (65x65 cm, ulei pe pânză, realizată în 1997) este expusă în America, la Appleton Museum of Art Ocala, Florida, în perioada 24 ianuarie-21 martie.



Evenimentul, organizat de Smith Kramer Travelling Exhibition, cu participarea pictorilor profesionişti, membri ai Asociaţiei International Guild of Realism, prezintă stadiul realismului la începutul secolului al XXI-lea, comparativ cu lucrările unor maeştri, precursori ai realismului, cum ar fi Da Vinci, Durer, Vermeer, Harnett, Cinstable, Memling, Bellini.

Expoziţia "The New Reality: The Frontier of Realism in the 21st Century", subintitulată "Turul Muzeelor", a fost itinerată din anul 2008 prin mai multe muzee din Statele Unite ale Americii, fiind găzduită de Appelton Museum of Art Ocala Florida.

Lucrarea "One dollar painting", prezentată la acest inedit "Tur al muzeelor", alături de lucrarea lui Giovanni Bellini "Young Woman Doing Her Hair", a fost expusă începând din 2008 în Kansas, la Wichita Art Museum, în Massacchusatts, la Springfield Museums, în Louisiana, la R.W. Norton Art Gallery, iar în anul 2009, la Owensboro Museum Fine Art din Kentucky, la Historic City Hall & Cultural Center, din City of Lake Charles, şi la Museum of Texas Tech University, din Lubbock, Texas.

Pictorul Zamfir Dumitrescu s-a născut la 15 aprilie 1946, în Bucureşti, într-o familie de intelectuali, încă din timpul studenţiei, ca ucenic al maestrului Corneliu Baba, pictura i-a devenit un mod de viaţă, un alt fel de a explora şi a înţelege lumea.

"...Zamfir Dumitrescu a dovedit o disciplină riguroasă în muncă, lucru care l-a ajutat de fiecare dată să ducă cu succes la capăt ceea ce şi-a propus... bagajul său intelectual, sensibilitatea, intuiţia artistică, fantezia creatoare, toate aceste calităţi ce il ajută să-şi contureze personalitatea artistică sunt completate de o tenacitate impresionantă, un tact interesant de urmărit şi de luat ca exemplu, un grad mare de luciditate în ceea ce vrea să realizeze, având în acelaşi timp clar şi imaginea complexă a drumului ce are de parcurs şi a scopului final..." (Corneliu Baba, 1970)

×
Subiecte în articol: arte