x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Opera Comică pentru Copii, în Herăstrău

Opera Comică pentru Copii, în Herăstrău

de Maria Sârbu    |    22 Aug 2008   •   00:00

Opera Comică pentru Copii va prezenta în aer liber două spectacole cu impact mare la public, programate la 23 şi 24 august, în Parcul Herăstrău, de la ora 18:30.



Opera Comică pentru Copii va prezenta în aer liber două spectacole cu impact mare la public, programate la 23 şi 24 august, în Parcul Herăstrău, de la ora 18:30. Aici, pe scena Cinematografului de vară, va putea fi văzut baletul de buzunar "Don Quijote" realizat pe muzica lui Ludwig Minkus. Regia la acest spectacol cu balerine şi balerini vedete este semnată de cunoscutul dansator Mihai Babuşka, scenografia aparţinînd Vioricăi Petrovici. Rolul titular îi aparţine talentatul balerin Cătălin Caracaş, celelate personaje fiind interpretate de Bianca Fota, Raul Oprea, Mircea Ioniţă, Bianca Stoicheciu şi Florentina Răducu. În compania dansatorilor e şi actorul Veaceslav Grosu.

În week-endul 30-31 august, la aceeaşi oră, Opera Comică pentru Copii propune, tot la Cinematograful de vară, "Cantata cafelei" de Bach, cu interpreţii Ioana Damian, Eugen Voicu şi Andrei Lazăr. La pupitrul dirijoral se va afla Ciprian Teodoraşcu.

Pentru noua stagiune, Opera Comică revine cu spectacolele din repertoriu, în zilele cunoscute publicului ­ luni şi marţi, orele 14 şi 16 ­ la Sala mică a Palatului Copiilor din Bucureşti, dar şi cu o nouă creaţie ­ baletul de buzunar "Mirandolina", după "Hangiţa" lui Carlo Goldoni. Sînt programate şi două turnee pe care trupa le va face în Statele Unite ale Americii (la sfîrşit de octombrie) şi respectiv India şi Ceylon (la sfîrşit de noiembrie).

Acestea şi alte succese vin să completeze activitatea acestei instituţii care împlineşte în toamnă zece ani de existenţă.

×
Subiecte în articol: arte opera comică