x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Pictorul Sabin Bălaşa, operat

Pictorul Sabin Bălaşa, operat

de Oana-Maria Baltoc    |    08 Feb 2008   •   00:00

Sabin Bălaşa a fost operat joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiindu-i extrasă o tumoare toracică.

Sabin Bălaşa a fost operat joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, fiindu-i extrasă o tumoare toracică. În prezent, starea sa de sănătate este stabilă. Pictorul, în vârstă de 76 de ani, suferă de o formă gravă de cancer, conform declaraţiilor fiului său cel mare, Matei. “Doctorii nu au vrut să facă această intervenţie, dar ea s-a realizat la dorinţa tatălui meu”, ne-a mai declarat acesta.

 

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară, doctorul Mircea Pătruţ, a declarat pentru Mediafax că pictorul Sabin Bălaşa, în vârstă de 76 de ani, a ajuns la spitalul din Constanţa după ce cadre medicale din Bucureşti, Franţa şi China ar fi refuzat să realizeze această operaţie, pe care au considerat-o foarte periculoasă. Echipa de medici condusă de Mircea Pătruţ a efectuat, timp de patru ore, intervenţia de extirpare a unei tumori mari de pe peretele toracic drept, iar operaţia a fost o reuşită, a declarat sursa citată. Doctorul Pătruţ a precizat că, deocamdată, nu este cunoscută natura tumorii, aceasta urmând să fie aflată în următoarele zile. Mircea Pătruţ a afirmat că starea de sănătate a pictorului Sabin Bălaşa este bună, în prezent el fiind internat în Secţia de Terapie Intensivă pentru supraveghere de specialitate, iar cadrele medicale speră să nu apară complicaţii.

×
Subiecte în articol: arte sabin balasa sabin b