x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Povestea poveştilor", la LUNI

"Povestea poveştilor", la LUNI

de Maria Sârbu    |    05 Aug 2009   •   00:00

Teatrul LUNI de la Green Hours găzduieşte astăzi două reprezentaţii (orele 19:00 şi 21:00) ale spectacolului "Povestea poveştilor", o producţie a companiei independente "Teatrul Tandem" din Piatra Neamţ.



Organizatorii evenimentului spun că publicul va avea parte de ceva inedit. Spectacolul "Povestea poveştilor", realizat cu doi ani în urmă, se joacă în patru cluburi din Piatra Neamţ. A fost invitat şi în festivaluri din ţară.

Scenariul semnat de Gheorghe Hibovski (regizorul spectacolului) are la bază "Povestea poveştilor" de Ion Creangă, "Povestea poveştilor generaţiei '80", de Mircea Nedelciu şi comentariile critice ale lui George Călinescu şi Luca Piţu la cele două "poveşti". De asemenea, sunt încorporate patru cântece ale Adei Milea. Astfel, Gheorghe Hibovski a creat "o poveste-cadru" după formula "Teatru în teatru", la care au contribuit Petru Diaconu şi Laurenţiu Dimişcă - autorii scenografiei. Gheorghe Hibovski şi-a atribuit şi unicul rol masculin în această creaţie, alături de el jucând actriţele Maria Hibovski şi Cristina Bodnarescu.

"Este o încercare de a schimba ceva în receptor, de a-l determina pe spectator să accepte şi să manifeste acelaşi spirit liber cu care a creat şi a acţionat Creangă.

Nimic mai mult, dar greu de înfăptuit!", ne-a spus Gheorghe Hibovski, adăugând că spectacolul prezintă sărăcia dintotdeauna a românului simplu, sexul nefiind decât un pretext.

×
Subiecte în articol: arte