x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premieră la TNB : "Tartuffe", pe muzică de Alifantis

Premieră la TNB : "Tartuffe", pe muzică de Alifantis

29 Sep 2009   •   00:00

Spectacolul "Tartuffe" de Molière, în regia lui Andrei Belgrader, cu Horaţiu Mălăele în distribuţie, va avea premiera sâmbătă, la Sala Atelier a Teatrului Naţional Bucureşti. Muzica spectacolului este compusă de Nicu Alifantis.



Noua premieră a Naţionalului bucureştean aduce în scenă o distribuţie ce-i cuprinde pe: Horaţiu Mălăele, Alexandru Georgescu, Ana Ciontea, Simona Bondoc, Magda Catone, Daniel Badale, Silviu Biriş, Marius Rizea, Simona Popescu şi alţii. Cu montarea de la TNB, Andrei Belgrader revine în ţară, după aproape trei decenii de la interzicerea spectacolelor sale în România.

Cu o bogată activitate teatrală în Statele Unite, considerat de critica de peste Ocean drept un maestru al absurdului, comicului şi farsei, Andrei Belgrader a pus în scenă texte celebre şi a lucrat pe Broadway cu faimoşi actori americani, printre care Marisa Tomei, Elaine Stritch şi John Turturro.

La rândul său, Nicu Alifantis este unul dintre cei mai prolifici compozitori de muzică de teatru. A compus muzica pentru peste 100 de piese şi a lucrat cu unii dintre cei mai mari regizori români: Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Silviu Purcărete, Gelu Colceag, Cătălina Buzoianu.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière propune cu "Tartuffe" o satiră a defectelor umane: prostia, ipocrizia şi viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, "Tartuffe" aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloc. Dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, de stăpân fără scrupule.

×
Subiecte în articol: arte