x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Premiile BAFTA: “Atonement”, cel mai bun film

Premiile BAFTA: “Atonement”, cel mai bun film

de Adriana V. Paduraru    |    12 Feb 2008   •   00:00
Premiile BAFTA: “Atonement”, cel mai bun film
Sursa foto: AFP/

Drama “Atonement” (Re­muş­ca­re), în regia lui Joe Wright, a fost de­sem­nată duminică seară cel mai bun film, la gala de decernare a pre­miilor BAFTA 2008

Drama “Atonement” (Re­muş­ca­re), în regia lui Joe Wright, a fost de­sem­nată duminică seară cel mai bun film, la gala de decernare a pre­miilor BAFTA 2008, unde a avut nu mai puţin de 14 nominali­ză­ri. Trofe­ul obţinut la Londra vine după un şir lung de alte premii im­portante ale in­dustriei mondiale de film, printre ele aflându-se şi Glo­bul de Aur pentru cel mai bun film. De asemenea, dra­ma britani­că are şapte nominali­ză­ri la cea de-a 80-a ediţie a Premii­lor Oscar, care se vor decerna la 24 fe­­bruarie.

 

ACTORI. Daniel Day-Lewis şi Ma­rion Cotillard au fost desemnaţi cei mai buni actori în roluri principale pentru prestaţiile din peliculele “There Will Be Blood”, respectiv “La vie en rose”. Iar Javier Bardem (“Nu există ţară pentru bătrâni”) şi Tilda Sinton (“Michael Clayton”) au pri­mit distincţii pentru cei mai buni actori în rol secundar. La categoria cel mai bun regizor au avut “baftă” fraţii Joel şi Ethan Coen pentru pelicula “No Country For Old Men”. Premiul pen­­tru rea­lizări excepţionale “Carl Fo­reman”, acordat unui regizor, sce­na­rist sau producător britanic debutant în lungmetraj, a fost decernat lui Matt Greenhalgh (scenarist) – “Control”. Premiul membrilor Acade­miei Britanice i-a fost acordat lui Sir Anthony Hopkins, iar cel pentru contribuţia deosebită adusă cine­ma­tografiei britanice i-a fost decernat lui Barry Wilkinson.

×
Subiecte în articol: arte