x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Recital/- Aromânii Fărşeroţi vin la ICR

Recital/- Aromânii Fărşeroţi vin la ICR

de Costin Anghel    |    29 Feb 2008   •   00:00

Un nou recital de excepţie. Grigore Leşe vă aduce la Institutul Cultural Român muzica polifonică interpretată de aromânii fărşeroţi din Cogealac, Constanţa. Cu începere de la orele 18.00, Mihai Gherase (cimpoi), Vasile Giogi, Nicolae Zogu, Dumitru Zogu, Nicolae Preşa, Tănase Şiapte, Vasile Mitrenca, Gheorge Cica si Dumitru Caimacan vă vor încânta cu un recital de excepţie.Un nou recital de excepţie. Grigore Leşe vă aduce la Institutul Cultural Român muzica polifonică interpretată de aromânii fărşeroţi din Cogealac, Constanţa. Cu începere de la orele 18.00, Mihai Gherase (cimpoi), Vasile Giogi, Nicolae Zogu, Dumitru Zogu, Nicolae Preşa, Tănase Şiapte, Vasile Mitrenca, Gheorge Cica si Dumitru Caimacan vă vor încânta cu un recital de excepţie.

Muzica fărşeroţilor se distinge prin arhaicitate şi maniera de interpretare. Cântecele se interpretează în grup, obligatoriu "din pade", adică aşezat. Recitalul lor de excepţie va avea loc în cadrul proiectului Ultimii Rapsozi, iniţiat de Grigore Leşe la ICR şi sprijinit de Jurnalul Naţional. Ultimii rapsozi este un program lunar al ICR care îşi propune familiarizarea publicului citadin cu folclorul autentic din România.

Programul prezintă oameni care cântă aşa cum o făceau strămoşii lor, cu sute de ani în urmă. Jurnalul Naţional vă edita în urma acestor concerte o serie de CD-uri speciale, pentru cei ce vor să aibă aproape de suflet muzica autentică a României.

×
Subiecte în articol: arte