x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Recoltă de carte la Gaudeamus

Recoltă de carte la Gaudeamus

de Petre Fluerasu    |    22 Noi 2007   •   00:00
Recoltă de carte la Gaudeamus
Sursa foto: Marin Raica/

A 14-a ediţie a Tărgului Internaţional Gaudeamus a debutat ieri, anunţăndu-se incă de la inceput ca un mare succes. Bucureştenii s-au inghesuit la deschiderea oficială, bucurăndu-se de surprizele pregătite de organizatori şi căutănd cartea potrivită.

A 14-a ediţie a Tărgului Internaţional Gaudeamus a debutat ieri, anunţăndu-se incă de la inceput ca un mare succes. Bucureştenii s-au inghesuit la deschiderea oficială, bucurăndu-se de surprizele pregătite de organizatori şi căutănd cartea potrivită.

Complexul Expoziţional Romexpo reprezintă in aceste zile una dintre atracţiile principale pentru iubitorii de carte. Ajuns la cea de-a 14 ediţie, Gaudeamus le oferă vizitatorilor numeroase evenimente culturale inedite şi mai multe cărţi ca niciodată. Aproape 450 de edituri vor incerca să vă convingă că merită să incercaţi unul dintre volumele lor. In cele cinci zile ale tărgului vor fi organizate peste 450 de evenimente culturale, un record pentru Gaudeamus.

OFERTE. Toate editurile au imbrăcat haine de gală. Dacă editurile mari insistă pe titluri străine cu impact, avănd numeroşi invitaţi de peste hotare, editurile mai mici au venit la tărg cu colecţii de nişă, foarte apreciate de cei prezenţi. Printre cele mai importante cărţi care vor fi lansate la tărg se numără "Case de nebuni", de Regis Jauffret, şi "Un adevăr incomod", cartea care i-a adus lui Al Gore Premiul Nobel pentru pace, ambele E Rao, seria de autor Ernest Hemingway pregătită de Polirom sau "Orbitor", romanul lui Cărtărescu, cap de afiş pentru Humanitas. Tot in cadrul tărgului vor fi realizate in direct mai multe programe culturale de televiziune şi radio, unde publicul este aşteptat să participe activ.

LANSARE. Una dintre cele mai aşteptate cărţi la ediţia din acest an a tărgului este volumul lui Ion Mihai Pacepa, "Programat să ucidă: Lee Harvey Oswald, KGB-ul şi asasinarea lui Kennedy". Lansarea va avea loc azi, la ora 15:00, la standul Editurii Ziua. Sunt aşteptaţi să participe Sorin Roşca Stănescu, directorul publicaţiei Ziua, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, precum şi un invitat-surpriză, fost angajat al serviciilor secrete comuniste.

Jurnalul Naţional - la tărg

Azi, la standul Jurnalului de la Gaudeamus vor fi prezentate suplimentul Zoom şi colecţia de CD-uri Discovery. Măine, vedete ale Antenei 1 vor participa la prezentarea Jurnalului tv, iar de la ora 16:00 Gabriela Vrănceanu Firea va susţine o sesiune de autografe şi o prezentare a volumului său, "Trei Motive". Sămbătă, ora 12:00, va fi lansat volumul lui Ralu Filip, "Prea mult pe repede inainte", ce cuprinde editorialele autorului publicate in

Jurnalul Naţional. Tot sămbătă, la ora 15:00, colegii noştri Lavinia Betea şi Ilarion Ţiu işi vor lansa cărţile la standul Jurnalului. In ultima zi a tărgului va fi prezentat Jurnalul de duminică, avăndu-l ca invitat pe micul pianist de geniu Matei Bucur Mihăiescu. De asemenea, vă aşteptăm la prezentarea colecţiei de cărţi pentru copii.

×
Subiecte în articol: arte