x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Regina Maria, omagiată în Cetatea Râşnov

Regina Maria, omagiată în Cetatea Râşnov

de Anca Nicoleanu    |    29 Iul 2010   •   00:00

Mezzosoprana Claudia Codreanu, acompaniată la orgă de Inna Oncescu, va susţine un concert aniversar cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria, în cadrul Festivalului de Film Istoric de la Râşnov. Concertul va avea loc la 15 august, de Sf. Maria, de la ora 17:00 la Biserica Evanghelică din Râşnov.

Publicul va putea asculta piese precum: "Ave Maria", "Salve Regina", "Ave Maris Stella", "Vergin tutto amor", "Pietŕ Signore", lucrări ale compozitorilor Francesco Durante, Alessandro Stradella, César Franck, Giaccomo Puccini, Giuseppe Verdi. În aceeaşi zi, de la ora 20:30, Roxana Moişanu va întregi atmosfera festivalului cu recitalul de harpă celtică, Cantigas de Santa Maria, care se va desfăşura în Curtea Cetăţii Râşnov. De la ora 21:30, va avea loc o proiecţie noctură de imagini însoţite de muzică live: "Home Is Where The Heart Is - casele de vis ale Reginei Maria", în interpretarea ansamblului Einuiea.

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov, care se va desfăşura în perioada 6-15 august, marchează 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a României, 65 de ani de la terminarea celui de-al doilea război mondial şi 100 de ani de la începerea relaţiilor diplomatice între România şi Marele Ducat de Luxemburg.

×
Subiecte în articol: arte