x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Reţeaua "Ghimpele"

Reţeaua "Ghimpele"

de Cristiana Stamatescu    |    17 Noi 2007   •   00:00
Reţeaua "Ghimpele"

"Ghimpele" este cea mai nouă apariţie a trustului Intact. Cu un tiraj total de 200.000 de exemplare pe număr, săptămănalul este distribuit in mai multe judeţe ale ţării, devenind astfel cea mai importantă reţea de publicaţii locale din Romănia.

"Ghimpele" este cea mai nouă apariţie a trustului Intact. Cu un tiraj total de 200.000 de exemplare pe număr, săptămănalul este distribuit in mai multe judeţe ale ţării, devenind astfel cea mai importantă reţea de publicaţii locale din Romănia.

Reţeaua de săptămănale locale "Ghimpele" reprezintă "vărful de lance" al Grupului Intact. De joi, 15 noiembrie, cititorii din Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa şi Caraş-Severin găsesc deja la chioşcurile de ziare ediţiile dedicate lor. Pănă la sfărşitul anului, "Ghimpele" va răsări in alte trei judeţe, iar din 2008 va acoperi intreaga ţară. Cu un tiraj total de 200.000 de exemplare pe număr, săptămănalul va deveni astfel cea mai importantă reţea de publicaţii locale din Romănia.

CĂND NU INŢEAPĂ, SFĂŞIE. Politica editorială este perfect definită de simbolul publicaţiei: "Ghimpele" -  care, atunci cănd nu inţeapă, sfăşie! Cititorii vor descoperi un săptămănal care radiografiază societatea locală prin ochii cetăţeanului nemulţumit, tratănd subiectele cu ironie şi umor, de la zămbetul ingăduitor pănă la sarcasmul fără iertare.

Ţintele preferate ale "Ghimpelui" vor fi exact aceia care sunt obişnuiţi să se afle de partea neascuţită a ţepelor. Cei care le dau, nu cei care le iau. Jurnalişti cu experienţă din plan local, editorialişti şi comentatori cunoscuţi vor mănui "Ghimpele" in lupta cu prefăcătoria, minciuna, lenea şi indiferenţa. Aliaţii lor cei mai de nădejde vor fi chiar ei, cetăţenii nemulţumiţi, care le vor semnala situaţiile cele mai flagrante in care oamenii simpli sunt uitaţi sau chiar nedreptăţiţi.

Cu o ţinută grafică ce stabileşte noi standarde in presa locală, "Ghimpele" beneficiază şi de talentul şi aportul consistent al lui Cristian Topan, preşedintele Uniunii Caricaturiştilor din Romănia. Publicaţia apare in 16 pagini, policromie, şi costă 9.500 de lei vechi.

Un artist al caricaturii

Caricaturistul Cristian Topan, preşedintele Uniunii Caricaturiştilor din Romănia, se numără printre artiştii de marcă ai genului, alături de Mihai Stănescu, Ştefan Popa Popa’s, Horaţiu Mălăele, Bogdan Petry, Octavian Andronic, Costel Pătrăşcanu, Silviu Turculeţ etc. In primăvara acestui an, Topan a ocupat un onorant loc trei la secţiunea desen humoristic in cadrul WORLD PRESS CARTOON 2007, a treia ediţie a singurului concurs de acest gen din lume, desfăşurat la Sintra, Portugalia.

cristina.stamatescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: arte ghimpele