x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Revista Cultura: Starea bibliotecilor

Revista Cultura: Starea bibliotecilor

01 Sep 2009   •   00:00

Numărul 35 al revistei Cultura, care apare astăzi pepiaţă, are în centru două grupaje consistente: literatură şi acutalitate şi starea bibliotecilor din România.

Astfel, criticii literari Paul Cernat, Al. Cistelecan şi Ion Bogdan Lefter răspund la întrebarea "este actualitatea un garant al valorii unei opere literare?", o dezbatere care încearcă să determine cât de actuală este literatura noastră contemporană.  Grupajul despre starea bibliotecilor din România acoperă o problematică largă, de la soarta bibliotecilor săteşti la Strategia Naţională de Dezvoltare a Bibliotecilor, la tragedia prin care trece în prezent Biblioteca Naţională a României şi la viitorul bibliotecilor româneşti, în condiţiile în care lectura scade o dată cu numărul cititorilor.

Participă Doina Popa, dr Florin Rotaru şi prof. Nicolae Sârbu. În acest număr veţi mai găsi eseuri de analiză politică (Aurelian Giugăl, Bogdan Duca), cronici de carte şi film (Daniel Cristea-Enache, Rodica Grigore, Cătălin Olaru), reportaje de călătorie - despre Marele Canion din America şi despre Nürnbergul bavarez.

×
Subiecte în articol: arte