x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Romanii prefera filmele de actiune

Romanii prefera filmele de actiune

24 Sep 2004   •   00:00

Filmele de actiune si istorice par a domina box-office-ul romanesc in primele noua luni ale anului. Este putin probabil ca un film lansat acum sa "prinda" pozitiile superioare ale clasamentului.

SEBASTIAN S. EDUARD

Filmul cu cele mai mari incasari de anul acesta este "Patimile lui Hristos" si, dupa toate probabilitatile, acesta nu va putea fi inlaturat din fruntea topului. Productia lui Mel Gibson, cu Maia Morgenstern in rolul Fecioarei Maria, a reusit sa aduca in cinematografe aproape 200.000 de romani - cu 20% mai putini decat aducea premiantul anului 2003 - "Matrix reincarcat".

CLASAMENT. Pe urmatoarele locuri in clasament se afla intr-o majoritate covarsitoare filme de actiune: "Stapanul inelelor: intoarcerea regelui", "Troia", "Ultimul samurai", "Unde voi fi poimaine", "Van Helsing", "Desperado 2". De fapt, singurele care nu se inscriu in acest criteriu sunt "Harry Potter", drama filmata in Romania "Cold Mountain" si comedia "Scary Movie 3".

PE ECRANE. O schimbare de registru pana la sfarsitul anului este putin probabila. Astazi patru filme intra pe marile ecrane, pentru octombrie sunt prevazute 18, in noiembrie 13, iar in decembrie alte 11. In total, nu mai putin de 34 de filme noi, dar nici un titlu care ar putea ataca pozitia fruntasa a "Patimilor" desi printre titlurile care vor veni se afla "Alien vs Predator", "Oceans’ Twelve" sau "Riddick".

AUTOHTONE

In aceasta perioada in sali intra cateva titluri romanesti. "Orient Express", al lui Sergiu Nicolaescu - astazi. "Italiencele" lui Napoleon Helmis la mijlocul lui octombrie si tot in aceasta luna vin "Milionarii de week-end" in regia lui Catalin Saizescu. Incerte pentru acest an sunt "Dragostea cea mare" (Dan Pita) si "Magnatul" (Serban Marinescu).
×
Subiecte în articol: arte