x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Săptămâna artelor plastice

Săptămâna artelor plastice

de Magdalena Popa Buluc    |    29 Iul 2024   •   20:16
Săptămâna artelor plastice

Luni, 29 iulie 2024, la ora 17.00, Galeria ARTOTECA a Bibliotecii Metropolitane București (Șoseaua Mihai Bravu nr. 4) va găzdui vernisajul expoziției artistelor Carmen Poenaru (pictură) și Carmen Chițan (sculptură). Curatori: Liviu Nedelcu și Gheorghe Dican.

  Joi, 1 august vor fi vernisate patru evenimente:

“Semne” este genericul sub care trei plasticiene se reunesc într-o expoziție itinerantă care va porni din Craiova. Deschiderea va avea loc la Galeria Arta (Calea Unirii, nr.12), la ora 19. Georgiana Brandt, Anca Pașa Deaconu și Ioana Predescu s-au afirmat în peisajul artistic prin numeroase expoziții personale și de grup și au reușit, fiecare prin amprenta sa, să își definească un stil care să le reprezinte. Evenimentul va fi prezentat de Mimi Necula - jurnalist și critic de artă.

Tot la Craiova, dar la Galeria  Arta 2 (str. Știrbei Vodă, nr.7), la ora 19,30, va fi vernisată expoziția de grafică și pictură „Florile și grădina” a artistului Florin Grădinaru.

O expoziție itinerantă, ajunge și la Galeria Artis din Slatina (Aleea Rozelor, nr.9). Confluența dintre artă și psihologie apare pregnant în creația lui Marius Frățilă a cărei motivație în ceea ce privește autocunoașterea și adaptarea la lumea în care trăiește, prin acceptarea ei așa cum îi este dată, încununează un proiect care abia acum se concretizează. „Psihic – dinamic” este titlul evenimentului care va debuta la ora 15.

Muzeul Municipiului București vă invită la deschiderea expoziției „Second Life – Ion Isaila Art Collector”, ce va avea loc la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei 151), la  ora 18:00. Vor fi expuse opere de grafică, desene, pictură, artă religioasă din diferite culturi – artă modernă și contemporană europeană. Curator Ana Maria Măciucă. Prezintă – Mădălina Mirea.

Vineri, 2 august, Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea prin Muzeul de Artă Tulcea (str. Grigore Antipa, nr.2) vă propune expoziția „Topocentru”, a pictoriței Ioana Lavinia Streinu. La vernisajul de la ora 15 vor fi prezenți artistul vizual Eusebio Spînu, care este și curator al expoziției, precum și criticul de artă Eduard Andrei.

Tot pe 2 august, dar în Sala Basarabilor a Muzeului Municipal Curtea de Argeș, la ora 18 se deschide expoziția de pictură „Spații convergente”, în cadrul căreia vor expune artiștii:  Ion Aurel Gârjoabă, Traian Duță, Mihai Chițu, Ramona Slug, Ruxandra Socaciu, Alex Nică, Ioana Schmiedigen și Georgeta Gherghinoiu.

 

În perioada 2 – 4 august 2024, la Greblesti – comuna Câineni, judetul Vâlcea, se desfășoară ediția a II a a proiectului „Acasă” - parcurs artistic în casele deschise din Greblești. Evenimentul este o pledoarie pentru redescoperirea acestui patrimoniu, îmbogățit de talentul si creativitatea artiștilor plastici, este îmbinarea trecutului nostru cu viziunea artistică a contemporaneității. Pe ulițe, în case cu prispe și cerdacuri din lemn, în beciuri răcoroase sau pătuluri ce miros a fân proaspăt cosit, artiștii au găsit lăcaș pentru expoziții inedite. Vom regăsi în satul loviștean nume de rezonanță în pictura românească contemporană: Angela Tomaselli, Gheorghe Dican, Gabriel Giodea, Sorin Dumitrescu Mihaesti, Mara Diaconu, Olga Popescu, Mihai Ariciu, Ciprian Muntiu, Daniela Nitulescu, Alexandra Pieptea, Carmen Poenaru si artistii iconari Gabriela Popescu, Elena Dican, Elena Radu, Alina Cristea, Mioara Comanescu, Costel Tanea.

 

×
Subiecte în articol: Galeria ARTOTECA