x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Scurtă lecţie despre Ryan Gosling

Scurtă lecţie despre Ryan Gosling

de Cristina Bazavan    |    18 Aug 2007   •   00:00

JURNAL DE CINEFIL
Are 26 de ani şi aproape tot atătea filme realizate (25). O nominalizare la Oscar, 13 victorii şi 10 nominalizări la alte premii prestigioase. A fost iubitul Sandrei Bullock pe cănd el avea 22 de ani şi ea 38, iar idila lor a durat doi ani spre surprinderea tuturor.


JURNAL DE CINEFIL

Are 26 de ani şi aproape tot atătea filme realizate (25). O nominalizare la Oscar, 13 victorii şi 10 nominalizări la alte premii prestigioase. A fost iubitul Sandrei Bullock pe cănd el avea 22 de ani şi ea 38, iar idila lor a durat doi ani spre surprinderea tuturor. Seamănă un pic cu Edward Norton, dar pare mai fragil, chiar dacă e la fel de muncitor şi de hotărăt cănd e vorba de dus pănă la capăt un rol. Pare că a apărut de nicăieri şi că toate luminile Hollywoodului s-au aşezat brusc pe el. Dar lucrurile nu stau chiar aşa.


Ryan Gosling este unul dintre numele cele mai des folosite cănd vine vorba de noile filme americane şi noi va trebui să invăţăm mai repede cine e. Prima lecţie despre el o puteţi lua in cinematografe in aceste zile, o dată cu filmul "Ruptura", acolo unde joacă alături de Anthony Hopkins.


Ruptura este un fel de "Tăcerea-mieilor - cu-avocaţi", pentru că Hopkins e din nou in ipostaza criminalului. Doar că de data asta nu mai avem un agent FBI, ci un avocat care trebuie să facă dovada acuzaţiei de crimă, iar Gosling e pe post de Jodie Foster-să-mă-iau-la-ntrecere-cu-mintea-lui-Hopkins. Filmul e un thriller un pic cam "déjà vu", dar are o intoarcere spectaculoasă şi rezistă in faţa spectatorilor tocmai prin interpretarea celor doi actori. Iar talentul lui Gosling e cu atăt mai evident cănd e pus faţă in faţă cu Hopkins.


Ryan Gosling e un canadian născut intr-o comunitate de mormoni şi are o educaţie preţioasă dată de părinţii care s-au grăbit să-l retragă de la şcoala de stat şi să-i dea lecţii acasă, atunci cănd a inceput să aibă conflicte violente cu ceilalţi colegi. La 13 ani a căştigat un concurs prin care a fost distribuit in cea mai de succes emisiune pentru copii a momentului, The Michey Mouse Club, acolo unde erau şi Justin Timberlake, şi Britney Spears. A plecat in America pentru a lucra la emisiune şi a locuit la familia lui Timberlake timp de doi ani, căt a participat la show. Aşa a inceput drumul spre succesul care anul trecut l-a făcut să-şi ia mama şi sora la braţ şi să le ducă la Oscaruri, acolo unde era nominalizat pentru cel mai bun actor, pentru rolul din Half Nelson (un film pe care-l găsiţi pe DVD-uri in magazinele de specialitate). Pe parcurs a mai făcut căteva escale; una s-a numit The Believer, unde a fost un evreu convertit la neonazism, alta a fost The Notebook, unde şi-a cunoscut actuala iubită şi a mers cu ea la MTV Movie Awards ca să ridice premiul pentru cel mai tare sărut din filme.


Astăzi are eticheta "unul dintre cei mai rafinaţi actori" de la Hollywood, iar revistele ii analizează maturitatea luănd in calcul (şi) partenerele sale de viaţă, intotdeauna mai "mature" decăt el. Bullock avea cu 16 ani mai mult, iar actuala iubită - Rachel McAdams - e cu patru ani mai mare.


Acum tocmai ce a terminat de filmat o peliculă care spune povestea unui tănăr care face o obsesie pentru o păpuşă pe care o găseşte pe internet şi va fi soţul lui Rachel Weisz intr-un film despre o copilă violată. (Weisz e şi ea cu 9 ani mai mare).


E foarte talentat şi are o maturitate actoricească pe care nu o prea mai găseşti pe ecrane zilele astea, dar vă puteţi convinge şi singuri, in prima lecţie despre Ryan Gosling: "Ruptura", un film care rulează in cinematografele din toată ţara.


P.S. Săptămăna viitoare ne intoarcem la lecţiile despre sex pe care ni le predă filmul romănesc

×
Subiecte în articol: arte gosling