x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Show total cu Massive Attack

Show total cu Massive Attack

de Alex Revenco    |    01 Iul 2008   •   00:00
Show total cu Massive Attack

2 AUGUST ● În Complexul Sportiv Iolanda Balaş
Una dintre cele mai inovatoare şi influente formaţii trip hop din lume a reuşit o inspirată combinaţie de hip-hop, electro, soul, dub plus sampling-uri şi este renumită pentru spectaculoasele prestaţii live.



2 AUGUST ● În Complexul Sportiv Iolanda Balaş
Una dintre cele mai inovatoare şi influente formaţii trip hop din lume a reuşit o inspirată combinaţie de hip-hop, electro, soul, dub plus sampling-uri şi este renumită pentru spectaculoasele prestaţii live.

În concertul de la Bucureşti, Massive Attack îşi promovează noul album programat să apară la începutul anului viitor. Pe lîngă hituri mai vechi, fanii din România vor avea ocazia să asculte şi o parte din melodiile noului album, realizat de duo-ul Robert Del Naja şi Grant Marshall, cei doi componenţi ai formaţiei britanice. Unul dintre cei mai cunoscuţi vocalişti care au lucrat cu Massive Attack este legendarul muzician reggae Horace Andy. Faimos pentru liniile sale vocale în falsetto, el şi-a pus amprenta pe piese ca "One Love" şi "Five Man Army", de pe albumul de debut, "Blue Lines", sau "Angel" de pe arhicunoscutul "Mezzanine". Aflat în Europa pentru o serie de show-uri, Horace Andy a fost în studioul 6 Music, unde a înregistrat deja cîteva piese pentru noul album Massive Attack: "Mi-au trimis versurile şi am făcut trei piese. Nu ştiu niciodată ce vor alege, dar o să merg în curînd la Bristol şi voi vedea ce şi cum".

ANDY HORACE. În continuare, Andy a descris cum decurge colaborarea cu Massive Attack la noul album: "Ei îmi trimit versurile, eu merg acolo şi fremătăm împreună. Înţelegi cum vine asta? Ei cîntă, eu prind melodia, 3D îmi dă versurile, eu prind o linie melodică bună şi le-o cînt, iar ei continuă şi lucrează din acel punct. De cele mai multe ori doar merg acolo, înregistrez şi plec. După asta aud că Massive Attack scot un album şi că am două piese pe el şi... atunci ascult şi eu ce a iesit, eu nu iau nici o decizie în această privinţă. Ei sînt «Massive», ştiţi cum e asta, ei fac toată treaba".

În cadrul seriei de evenimente Beck’sperience, lansate de Beck’s anul acesta în România, Massive Attack susţine primul concert în Bucureşti, la 2 august, ora 20:00, pe scena stadionului de atletism din cadrul Complexului Sportiv Iolanda Balaş-Soter (de lîngă Stadionul Arcul de Triumf). Primul eveniment Beck’sperience a avut loc la 5 iunie, cînd au cîntat Goldfrapp, Vive la Fete, Stereo MC’s, Addictive TV, Kraak & Smaak, Şuie Paparude.

80 ŞI 90 DE LEI.
Biletele pentru concertul Massive Attack au fost puse în vînzare începînd de vineri, 27 iunie, în magazinele din reţeaua Diverta, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Hard Rock Café şi online la www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro. Preţul acestora este de 95 lei pe Gazon – Sector A şi 80 lei pe Gazon – Sector B. Concertul Massive Attack din România este produs de Livada şi One Event, cele două companii care au organizat, printre altele, şi concertele grupurilor Placebo, Laibach sau Muse.

×
Subiecte în articol: arte massive attack massive attack