x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Soprana Aurelia Florian şi tenorul Bogdan Mihai debutează în "DON PASQUALE" de GAETANO DONIZETTI pe scena ONB

Soprana Aurelia Florian şi tenorul Bogdan Mihai debutează în "DON PASQUALE" de GAETANO DONIZETTI pe scena ONB

19 Ian 2010   •   00:00
Soprana Aurelia Florian şi tenorul Bogdan Mihai debutează în "DON PASQUALE" de GAETANO DONIZETTI pe scena ONB

Îndrumaţi de Mariana Nicolesco, soprana Aurelia Florian şi tenorul Bogdan Mihai, salutaţi ca mari revelaţii de presa naţională şi internaţională, vor apărea pentru prima dată pe scena bucureşteană vineri 22 ianuarie 2010, orele 18:30 în opera "Don Pasquale" de Gaetano Donizetti.

0-111745-aureliaflorian_small.jpgLa Opera Naţională Bucureşti, Aurelia Florian a fost aclamată în rolurile titulare din "Gemma di Vergy" şi respectiv "Parisina d'Este", opere rare de Gaetano Donizetti, prezentate în premieră absolută în România. "Parisina d'Este" a fost transmisă de televiziunea naţională şi s-a bucurat de un mare succes în reprezentaţiile de la Castelul Peleş din Sinaia, precum şi în cadrul Cursurilor de Măiestrie Artistică oferite de Mariana Nicolesco. Premiera cu opera "Celan" de Peter Ruzicka la Opera Naţională Bucureşti, în cadrul Festivalului Enescu, dirijată de compozitor, a fost, la rândul său, pentru Aurelia Florian un triumf remarcat de presa din ţară şi din străinătate.

0-111746-bogdanmihai_small.jpgTenorul Bogdan Mihai a triumfat pe scena Operei Naţionale Bucureşti în rolul contelui Almaviva din opera "Il Barbiere di Siviglia" de Rossini, cel mai recent succes al său fiind rolul Tamas în premieră absolută în România a operei "Gemma di Vergy". A strălucit alături de soprana Aurelia Florian în capodopera "Parisina d'Este" şi a primit aplauzele entuziaste ale publicului în rolul Don Ramiro din "La Cenerentola" de Rossini.

Alături de Aurelia Florian şi de Bogdan Mihai, în seara zilei de 22 ianuarie vor evolua mai mulţi dintre cei mai cunoscuţi artişti ai ONB - Mihnea Lamatic (Don Pasquale), Vicenţiu Ţăranu (Malatesta), Vasile Chişiu (Notarul), precum şi orchestra ONB şi corul teatrului, pregătit de maestrul Stelian Olariu. Dirijor Tiberiu Soare.

×
Subiecte în articol: arte