x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Staruri la Bucureşti: Georgian, la Royal Ballet

Staruri la Bucureşti: Georgian, la Royal Ballet

27 Oct 2009   •   00:00
Staruri la Bucureşti: Georgian, la Royal Ballet

Unul dintre balerinii invitaţi în cadrul celei de-a doua ediţii a Galei "Stars of the 21st Century", programată la Sala Palatului în seara zilei de 7 noiembrie, este David Makhateli, balerin principal la Royal Ballet din Londra.



David Makhateli, un faimos balerin al lumii, va dansa pe scena Sălii Palatului la Gala Internaţională de Balet "Stars of the 21st Century" împreună cu Alina Somova, prim-balerină la Mariinsky Ballet din Sankt Petersburg. Ei vor interpreta "Corsarul" - Pas de Deux (coregrafia Marius Petipa, muzica Riccardo Drigo) şi "Lebăda albă" - (Pas de Deux Marius Petipa, Lev Ivanov, muzica de Ceaikovski).

Makhateli (foto) s-a născut în Georgia, dar a absolvit Şcoala Regală de Balet din Londra. Este laureat al mai multor concursuri internaţionale şi a dansat cu trupa Baletului Regal din Birmingham şi trupa Baletului Naţional din Olanda pe toate continentele. A fost prim-balerin la Ballet Houston, iar din 2003 s-a alăturat ansamblului Royal Ballet. Repertoriul său cuprinde roluri în "La Bayadere", "Lacul lebedelor", "Don Quijote", "La Sylphide", "Giselle", "Cenuşăreasa", "Frumoasa din Pădurea Adormită", "Spărgătorul de nuci", "Sylvia" etc.

×
Subiecte în articol: arte