x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

06 Aug 2010   •   00:00
Ştiri pe scurt

6 august 2010

ENESCU RE-IMAGINED, BY LUCIAN BAN
Pianistul Lucian Ban revine la Bucureşti, alături de contrabasistul John Hebert şi de mai mulţi muzicieni de jazz din New York, pentru a prezenta din nou concertul "Enescu Re-Imagined", pe 22 septembrie, la Ateneul Român. Proiectul "Enescu Re-Imagined", conceput de Ban şi Hebert, a fost prezentat la Festivalul Internaţional "George Enescu" în cadrul seriei de concerte "Teme clasice în prelucrări moderne", în septembrie 2009, şi o lună mai târziu la Merkin Concert Hall din New York. Formaţia îi mai include pe Badal Roy (tobe mici), Ralph Alessi (trompetă), Gerald Cleaver (tobe), Mat Maneri (violă, vioară electrică, vioară bariton), Tony Malaby (saxofon tenor şi sopran), Albrecht Maurer (vioară).

STUPIŞORUL DE TALENT
5856-128602-estaesminovia.jpgMuzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" vă anunţă cu mare bucurie că duminică, 8 august, începând cu ora 14:00, va găzdui spectacolul "La Cucarachita Martina" susţinut de "La Colmenita" - "Stupişorul", cea mai cunoscută trupă de teatru pentru şi cu copii din Cuba. Povestea este aşa... Cucarachita Martina este asediată de toţi băieţii regnului animal. Cei mai îndrăzneţi i-au declarat dragostea - un cocoş ţăran, un ţap lăudăros, un urs profitor şi un şoarece mexican..., dar ea i-a respins pe toţi. Şoricelul Pérez cucereşte însă inima cochetei Martina. Au făcut nuntă, a trecut "Luna de Miere"... Într-o zi când Cucarachita merge la piaţă, şoricelul pofticios încercând să ia o ceapă din oală, cade în ea. De aici porneşte drama, toată lumea încearcă să-l salveze pe erou. Deznodământul poate fi tragic. "Stupişorul" a susţinut spectacole în peste 25 de ţări şi la douăzeci de festivaluri de teatru. De asemenea, a colaborat şi a creat scenarii împreună cu artişti străini şi cubanezi. (Carmen Anghel-Dobre)

"NUNTĂ ÎN BASARABIA", LA MONTREAL
Comedia "Nuntă în Basarabia" în regia lui Nap Toader, coproducţie România, Republica Moldova şi Luxembourg, a fost selectată la prestigiosul Montreal World Film Festival în cadrul secţiunii Focus on World Cinema. Festivalul de la Montreal va avea loc între 26 august şi 6 septembrie, iar prin selecţia de filme din peste 70 de ţări se constituie într-unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice din America de Nord. Nuntă în Basarabia este o comedie romantică - povestea unor tineri, el bucureştean, ea din Chişinău, proaspăt căsătoriţi, care decid să facă nuntă cu dar în speranţa că vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinţă.

×
Subiecte în articol: arte