x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Tango in Red Major", premieră mondială!

"Tango in Red Major", premieră mondială!

de Alex Revenco    |    06 Noi 2009   •   00:00
"Tango in Red Major", premieră mondială!

Noul spectacol marca Gustavo Russo, organizat de Amphitrion, va fi prezentat miercuri, 2 decembrie, în premieră mondială, la Sala Palatului din Capitală.



"Tango in Red Major" , în regia renumitului coregraf, va fi un spectacol efervescent, senzual şi extravagant. Conceptul a fost creat ca o piesă în două acte. Alături de cele şase perechi de dansatori din Buenos Aires , cunoscute publicului din evoluţia lor în "Tango Seduccion", va mai fi prezent un cuplu-surpriză.

COREGRAFIE FASCINANTĂ
În scenografie sunt incluse câteva episoade suprarealiste, cu o viziune sarcastică asupra lumii contemporane. "Tango in Red Major" va fi mai mult decât un spectacol de tango, el va surprinde cu o nouă imagine a ceea ce se poate transmite prin acest dans atât de pasional. Cu o coregrafie fascinantă, cu ajutorul unor costumaţii ameţitoare, plin de incandescenţa culorilor, de noutatea ideilor, spectacolul este o creaţie absolut inedită. "Practic, dansul (Tango), pasiunea (Roşu) şi muzica (Re Major) vor încinge o seară rece de iarnă", a declarat Gustavo Russo, coregraful şi starul nr. 1 al show-ului. Nu este vorba doar de un alt spectacol semnat de celebrul artist, ci chiar de evocarea vieţii prin muzică şi dans, prin coregrafii inedite, o tehnică provocatoare şi cei mai buni dansatori din Buenos Aires. Show-ul va prezenta Europa secolului XX, va face trecerea către neo-modernism şi va pune accentul pe noul tango: are el oare legătură cu "esenţa" tangoului argentinian, cu rădăcinile şi mesajul originar? Noutatea spectacolului constă mai ales în prezentarea în paşi de dans a vieţii artiştilor, a secretelor din spatele succesului, a vieţii din spatele cortinei, a ceea ce nu se vede niciodată, dincolo de magia de pe scenă.

VIZIUNE CURAJOASĂ

Pentru că încă nu a fost totul inventat, scris sau dansat, "Tango in Red Major" este o vizune curajoasă şi inedită a tangoului. Pe parcursul celor două ore de spectacol, cei prezenţi în Sala Palatului vor fi martorii unei călătorii către o lume neştiută a acestui dans, un regal coregrafic fără egal, fără sfârşit, mereu în vogă, incandescent şi ovaţionat pe toate meridianele globului. Spectacolul-eveniment se bucură de susţinerea Ambasadei Republicii Argentina la Bucureşti, fiind sub Înaltul Patronaj al acesteia. Biletele la show-ul din data de 2 decembrie au preţuri cuprinse între 80 şi 230 de lei, fiind disponibile la Sala Palatului, Magazinul Muzica, reţeaua Diverta şi online pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro şi www.blt.ro.

×
Subiecte în articol: arte