x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ti cu doi zi

Ti cu doi zi

28 Feb 2005   •   00:00

LUIZA LUPU - C(RAMPE)
Emisiunea "Esente" cu doi "zi" de pe Prima TV o lasa pe Rocsana Marcu sa se exprime cum stie ea mai bine: jucandu-se mereu cu o suvita (aceeasi?) de par. Fata asta nu poate sa schimbe o vorba cu nimeni, nu poate sa mearga pana colo, nu poate sa stea, nu poate sa respire, nu poate sa bea apa, in fine, nu poate daca nu-si insfaca suvita si o rasuceste asa, pe degete, in timp ce cu mana cealalta tine microfonul proptit in gura interlocutorului.

Tot timpul. Dar tot timpul! Tot timpul, si mai ales cand vorbeste cu marele barbat in viata, mascul feroce cu dintii atroce - Dan Chisu. Intr-o carte pe care am imprumutat-o si am uitat s-o mai dau inapoi scrie ca femeile care se joaca la misto cu suvita de par sunt disponibile. Adica sunt vacante. Ca la taxi: pana sa te urci in el scria "liber", dupa ce te-ai urcat, scrie "ocupat".

In fine, faptul ca Rocsana Marcu e disponibila sau nu, putin ii intereseaza pe cititorii J.N., ca de altfel, pe noi, pe toti. Eu acuma indraznesc a cuteza a ma exprima in legatura cu aceasta emisiune, denumita atat de subtil, atat de... hm... burjoa, ca sa zic asa, "Esente", cu doi zi.

Deci, fata Rocsana umbla prin magazine in locul nostru, ca si cum noi n-am putea umbla de unii singuri si vorbeste cu oamenii de-acolo. Asta n-ar fi nimic, dar Rocsana umbla mereu prin magazinele-alea bengoase la care consumatorul trudit stie ca nu poate decat sa se holbeze. Ei, pentru ca noi sa ne bagam unghiile-n gat, Rocsana intra tocmai in alea, ca si cum ar vrea sa ne faca-n sac. Noroc cu molu-ala de mobila din Ghencea, ca mai au televiziunile unde sa filmeze, mai nou. Si, bineinteles, noroc cu molu’ ala din Uverturii, ca-si mai fac si ele emisiunile! Ca-ntr-un butic din Pantelimon le statea-n gat!

Unde n-ar da si ei o emisiune de supermarketuri de cartier! Unde nu i-as vedea chinuindu-se sa desfaca pungile-alea atat de lipite! Unde n-as vedea-o eu pe Rocsana intr-un magazinas ordinar din Ferentari, sa zicem, in care sa stea de vorba cu patronul - neaparat un tip bine, care lasa sunetul la manele mai jos, ca sa se-auda cu ea! Unde n-as vedea-o eu pe Rocsana interesandu-se de trendul la chiloti, nu la "Triumph", ci la babele de la mine de la bloc, care vand chiloti d-aia uriasi, roz, cu floricele, la treij’ de mii bucata! Unde n-as pune-o eu pe baba sa-mi explice care-i trendu’ la chiloti tetra! "Dar sutiene-alea imense cat costa, mamaie"? "Cin’zeci de mii, mamaie, astia sunt un "mast-hev" al sezonului, hai, ia doua, sa scap mai repede, niste ardei iuti murati nu vrei? Da’ ata de cusut?" Apoi, Rocsana arata la camera chilotii aia imensi, intrebandu-l pe Chisu daca-i plac, in timp ce cu mana cealalta se joaca cu suvita ei preferata.

×
Subiecte în articol: arte rocsana