x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Trupa "Xtreme”, pe "Vertical” la Festivalul de Teatru Alternativ de la Acco

Trupa "Xtreme”, pe "Vertical” la Festivalul de Teatru Alternativ de la Acco

de Maria Sârbu    |    19 Sep 2010   •   00:00

Puţini oameni au auzit şi au văzut reprezentaţiile trupei româneşti "Xtreme", dar asta nu înseamnă că trebuie ocolite, pentru că sunt spectaculoase. Este vorba despre dans acrobatic la înălţime.

După ce au impresionat publicul de festival la Bucureşti, la Valladolid (Spania) sau la Sibiu, membrii acestei trupe au fost invitaţi şi în Israel, la Festivalul de Teatru Alternativ de la Acco, desfăşurat între 26 şi 29 septembrie. "Xtreme" urmează să prezinte şase spectacole cu programul "Vertical", în secţiunea "Teatru de stradă", în zilele de 26, 27 şi 28 septembrie, de la orele 19:00 şi 21:10. Participarea românească se datorează Institutului Cultural Român de la Tel Aviv.

Producţia "Vertical", realizată cu sprijinul ArCuB, reprezintă un spectacol de dans acrobatic la înălţime, având ca suport artistic decorul de animaţie al Marilenei Oprescu şi Sorin Olexiuc. Este o îmbinare a sportului cu dansul, muzica, teatrul, interpreţii suspendaţi cucerind orice asistenţă.

Trupa a fost formată de Dorel Moiş (medaliat cu aur la Campionate Europene şi Mondiale de Gimnastică Aerobică, el colaborând cu Debra Brown, coregrafă la Cirque du Soleil). Alături de Moiş sunt Alina Ulmeanu, Andreea Dumitraşcu, Luminiţa Brad şi Casian Bădescu - toţi gimnaşti de performanţă.

Reprezentaţiile de la Acco se vor desfăşura pe un zid înalt.

Aşa cum informează ICR Tel Aviv, Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ de la Acco, din nordul Israelului, are loc în timpul sărbătorii evreieşti a Sukkotului (sărbătoarea corturilor). A fost inaugurat în 1980, unii considerându-l cel mai mare eveniment al anului teatral în Israel, cu aproximativ 250.000 de spectatori pe ediţie. Acco este un frumos oraş vechi (Acra, unul din porturile cele mai vechi din lume, fostă capitală, în secolul XIII, a Regatului cruciat al Ierusalimului). În anul 2001, partea veche a ora?ului Acco a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

×
Subiecte în articol: arte