x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale TV - Reality-show cu popi

TV - Reality-show cu popi

de Adriana V. Paduraru    |    06 Mai 2006   •   00:00
TV - Reality-show cu popi

O televiziune din SUA a avut ideea de a pune patru viitori preoti catolici in fata tentatiilor lumesti. La final, ei vor alege: castitatea ori placerile trupului.

Credinta a devenit tema de reality show. Si asta pentru ca televiziunea americana A&E a avut ideea de a supune patru aspiranti la statutul de preot al Bisericii Romano-Catolice la diverse probe, in urma carora ei vor hotari daca vor depune juramantul castitatii sau se vor lasa prada ispitelor lumesti.

COMENTARII. Desi se asteptau sa primeasca critici din partea Bisericii, producatorii show-ului, intitulat "Dumnezeu sau femeile", au fost apreciati de reprezentantii acesteia. "Emisiunea ofera o imagine surprinzatoare asupra vietii spirituale, telespectatorii avand ocazia sa mediteze indelung asupra acestui subiect", a declarat unul din participantii la Conferinta Episcopilor Catolici din Statele Unite. Mai mult, in timpul difuzarii emisiunii, biserica poate plati spatii publicitare pentru a promova credinta in Dumnezeu.

SACRIFICIU. Steve pleaca misionar in Guatemala, iar esecul il pune serios pe ganduri

PARTICIPANTI. Primul episod a fost difuzat la 16 aprilie 2006 si i-a prezentat pe cei patru protagonisti: Joe, Mike, Steve si Dan. Ei vor sa urmeze Seminarul Teologic pentru a deveni preoti romano-catolici. Asta in cazul in care nu vor decide ca e mai bine sa se aseze la casele lor si sa-si intemeieze o familie alaturi de femeia visurilor. Joe a plecat in Germania, alaturi de fratele sau, pentru a participa la festivitatile catolice prilejuite de Ziua Internationala a Tineretului, insa abia asteapta sa o reintalneasca pe Anna, iubirea vietii sale. In orasul Columbus, Dan conduce protestul unui grup de liceeni in fata unei clinici unde se fac avorturi. Mike este incantat sa-si revada sufletul pereche - pe iubita sa, Aly - , dar vizita tinerei intensifica tensiunile dintre Mike si mentorul sau spiritual - preotul Pauselli. Ultimul participant la reality-show, Steve, isi ia inima in dinti si le marturiseste prietenilor sai aspiratia catre preotie.

PROBE. Pentru a lua hotararea finala, Dan are o misiune dura: trebuie sa care, asemeni lui Iisus, o cruce de aproximativ 40 de kilograme pe o distanta de peste 30 de metri. Steve isi paraseste casa de 800.000 de dolari, pe care si-a cumparat-o singur, si pleaca misionar in Guatemala, iar esecul de a strange fonduri pentru saraci il pune serios pe ganduri. Joe, dezamagit de calatoria in Germania, trebuie sa-si infrunte mama care vrea cu orice pret ca fiul sau sa urmeze calea preotiei. Mike trebuie sa ia o decizie rapida, intrucat a primit o oferta de a fi profesor, iar mentorul sau insista sa o paraseasca pe Aly si sa devina preot. "Puteti ramane prieteni", ii spunea, de fiecare data, parintele Francis Pauselli. Ultimul episod al seriei, cel care va prezenta decizia finala a celor patru tineri, va fi difuzat sambata, 6 mai.

TRIUMF
"Avem de ales intre huzur si pacate sau slujirea lui Dumnezeu in fiecare secunda. Daca oamenii au urmarit show-ul, emisiunea si-a atins scopul si El a triumfat din nou" Dan DeMatte,
participant
TEL
"Inca nu ma impac cu ideea de a fi celibatar toata viata. Totusi, fie ca sunt singur, insurat sau preot, il voi sluji intotdeauna pe Dumnezeu"
Joe Adair,
participant
×
Subiecte în articol: arte