x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale "Un caz de disparitie" - Thriller politist la Antena 1

"Un caz de disparitie" - Thriller politist la Antena 1

07 Iun 2005   •   00:00

Antena 1 pregateste telespectatorilor o noua surpriza: dupa superproductia "Geniali" si sitcomul "Agentia matrimoniala", televiziunea din Baneasa pregateste primul thriller politist realizat in Romania, in regia lui Dan Paduraru.

LA LUCRU. Jojo, repetand pe platoul de flmare
Filmarile au inceput deja si se vor desfasura in mai multe locatii din Neptun, Mangalia, Olimp, Bucuresti si Provita, unde se va filma ultima parte a miniseriei politiste. Din distributia filmului fac parte: Jojo (Catalina Ionescu), Diana Munteanu, Andrei Vasluianu, Razvan Oprea, Tania Filip, Laurentiu Lazar, Ion Haiduc, Virgil Andriescu, Lucian Iancu.

DISTRIBUTIE. Pe lista celor care alcatuiesc echipa acestui thriller politist se afla nume sonore. Dan Paduraru a regizat 36 de filme de lung metraj si a colaborat cu nume "grele" din cinematografia romaneasca, precum Sergiu Nicolaescu, Dan Pita, Lucian Pintilie. De altfel, semneaza si regia artistica pentru show-ul Divertis, de la Antena 1. Scenariul apartine cunoscutului Teodor Denis Dinulescu, in colaborare cu Dan Paduraru. Directori de imagine sunt Silviu Stavila (care a lucrat si cu Lucian Pintilie) si Marian Stanciu. Scenografia apartine arhitectului Stefan Antonescu. Sunetul este asigurat de echipa lui Horia Murgu si presupune o aparatura de exceptie cu care se lucreaza in acest moment in studiouri celebre ale lumii, precum "Universal". Se foloseste tehnologia ultraperformanta a sistemului HDV care reda sunetul si imaginea cu o acuratete impecabila.

CAZ REAL. Povestea thrillerului politist are ca punct de plecare un caz real.

Cutremurator: este vorba de tragedia familiei din Mangalia, disparuta in anul 2004. In urma cercetarilor s-a descoperit cum cei trei membri ai familiei (sot, sotie si o fetita) au fost ucisi. Rolul politistului din film este interpretat de Andrei Vasluianu (care a mai jucat si in "Furia"). El incearca sa descopere itele extrem de incurcate ale acestei povesti, ajutat de Diana Munteanu, care joaca rolul politistei Dana. "Avem un scenariu foarte bun, cu o actiune care va tine audienta cu sufletul la gura, drept pentru care nu il recomand inimilor slabe, si o echipa exceptionala", a declarat regizorul Dan Paduraru. "Am motive sa sper ca va fi un succes!"

×
Subiecte în articol: arte