x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under & More

Under & More

de Jurnalul National    |    09 Noi 2007   •   00:00

Formaţia germană Scorpions este aşteptată să sosească azi la Sibiu, unde va susţine un concert, măine seară, de la orele 21:00.

UnderÂ

SCORPIONS. Formaţia germană Scorpions este aşteptată să sosească azi la Sibiu, unde va susţine un concert, măine seară, de la orele 21:00. In deschidere este programat un recital al trupei Compact. Spre bucuria fanilor, intrarea va fi liberă. Concertul din Sibiu face parte dintr-un turneu mondial - Humanity World Tour  - de lansare a noului album Scorpions, "Humanity", şi este organizat de firma sibiană Ambient, cu ocazia aniversării a 15 ani de activitate. Pănă la sfărşitul anului, Sibiul se pregăteşte pentru alte concerte-eveniment, in cadrul programului Capitală Culturală Europeană. Eros Ramazzoti va concerta la 27 decembrie in Piaţa Mare, urmat, la 30, de Loredana, Taraful de la Clejani şi DJ Project. De Revelion, sibienii vor petrece alături de trupa "The Prodigy". (R.G.)

45 DE ANI. După concertul "Iris: 30 de ani", muzica romănească va beneficia de un nou moment emoţionant, programat la 19 noiembrie la Teatrul Naţional din Bucureşti. Este vorba despre concertul "Phoenix 45 de Ani", o aniversare la care vor participa mai mulţi invitaţi de marcă. Avănd in vedere că va fi un concert acustic, trupa Phoenix va fi acompaniată de un cvartet de viori şi violoncele, printre invitaţi numărăndu-se: Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş, Johnny Răducanu sau Marius Mihalache. (R.G.)

REDRUM LIVE. Alex (Nociv), Răzvan (Luna Amară), Andrei (Timpuri Noi) & Bălan (Fluid) formează trupa Redrum (foto) şi se străng diseară in Club The Bluzz, situat pe strada Grigore Ipătescu nr. 4. In prima parte a serii va fi o căntare din ciclul Seattle Nights, adică piese din repertoriul Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Mad Season, Temple of the Dog, Stone Temple Pilots, Nirvana. Iar in continuare şi pănă in zori, cei de mai sus impreună cu prietenii şi prietenii prietenilor lor vor petrece cu ocazia unei aniversări de profil: Purje 30 de ani plus. (Alex Revenco)

TE BEST OF. Noul album Sarmalele Reci, intitulat "O seară la Operetă - The Best of Sarmalele Reci", va fi lansat cu ocazia concertului aniversar de la 7 decembrie 2007 de la Palatul Naţional al Copiilor. Cu această ocazie, Sarmalele Reci marchează 14 ani de existenţă, avănd ca invitaţi ai serii - in sală sau chiar pe scenă - o seamă de artişti care au colaborat cu formaţia de-a lungul timpului. O seară la Operetă conţine şi piesa "Vine, nu vine", cea pentru care a fost realizat şi un clip, fiind primul din Romănia realizat in format High Definition (HD). Fiecare spectator va primi impreună cu biletul un buletin onorific de sarmalist cu acte in regulă şi va putea achiziţiona noul album. (R.G.)

JAZZ & BLUES. Astăzi şi măine, la Timişoara are loc o nouă ediţie a Galei de jazz. Şi in acest an in oraşul de pe Bega căntă mari personalităţi ale genului, după următorul program. Vineri vin americanii (Tommy Vig impreună cu Ema) muzicieni de excepţie care au căntat alături de monştri sacri ai scenei internaţionale precum Henri Mancini, Frank Sinatra, Quincy Jones, Rod Stewart, Eric Clapton, Miles Davies, Robben Ford, Nathalie Cole etc. Tommy va cănta la vibrafon jazz mainstream, in timp ce Ema va cănta vocal in manieră Ella Fitzgerald. Cei doi vor fi acompaniaţi de un basist şi un toboşar. Astăzi va urca pe scenă şi Vali Răcilă, binecunoscut iubitorilor muzicii de calitate pentru interpretarea, in manieră unică, a unui blues arhaic autentic. Mai căntă trupa Da’Funky Legacy (o combinată Timişoara - Ungaria, condusă de Lucian Nagy). Măine, 10 noiembrie, evoluează binecunoscutul Platonic Band (condus de Nicu Patoi), celebrul trio Bega Blues Band - foto - (Kamocsa Bela - voce, chitară, lider, Johnny Bota - bass, voce, Lică Dolga - tobe) with Gyarfas Istvan - special guest star, seara fiind incheiată de Iovan Malyokovic Balkan Salsa Band din Serbia. Este cea mai cunoscută trupă de latino-ethno-jazz din ţara vecină, care a colaborat şi cu Goran Bregovici. (Alex Revenco)

ROCK INDOOR. Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi găzduieşte, la 24 noiembrie, prima ediţie a festivalului rock "Rock’n’Iaşi Indoor". E rock, e la Iaşi şi e indoor, de unde şi numele, că doar e toamnă bine in noiembrie şi totuşi e nevoie de rock live in orice anotimp. Headlinerul festivalului este deja confirmat: trupa finlandeză Moonsorrow. Celelalte confirmări sunt trupa rusă Arkona şi trupele ceva mai micuţe: Staccato, Bucovina, Dakon, Abnormyndeffect şi Avatar. Vor fi 500 de bilete, dintre care primele 300 pot fi cumpărate incepănd cu 31 octombrie la preţul de 40 lei, iar următoarele 200 de bilete vor fi văndute cu 50 lei. (R.G.)

& More

THE WEB

9.11: Marius V, D-Flux, Option Zero, Xstatic

10.11: Infamous, Trg + Seb

BIG MAMOU

9.11: Adi Manolovici şi Naţionala de rock

10.11: Old News

14.11: Phaser

15.11: Blind Spirits

KRISTAL GLAM CLUB

9.11: Audiofly

10.11: Ricardo Villalobos

STUDIO MARTIN

9.11: Danny Howells

10.11: Alex Under & Tadeo

EL COMANDANTE

13.11: Evo şI NightFly ora 20:00

×
Subiecte în articol: culture club