x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under & More

Under & More

09 Iun 2006   •   00:00
Under & More
FEST. In perioada 16-17 iunie se desfasoara "White River Rock Festival", care poarta numele zonei: Raul Alb (langa Resita). Vor fi doua zile pline de muzica si distractie oferite de Vita de Vie, Yanke, Amala (16.06) si Celelalte Cuvinte, Voices of Silence, Seven si Torchemade (17.06). Pe langa aceste trupe, vor fi si formatii locale. (R.G.)

IN ITALIA. Fericiti pentru premiul obtinut pentru cea mai buna prestatie live, baietii de la Proconsul (foto) au tinut sa-si recompenseze fanii cu cateva concerte in tara (11 iunie la Adjud si 24 la Targu-Mures), dupa care vor pleca in Italia. Despre premiul MTV "proconsulii" spun ca "este certitudinea faptului ca viata fara cei dragi, fara bucuria de a fi acelasi, dar mereu altul e un drum fara puncte cardinale. Soarta a vrut ca intrebarea de pe vremuri: «Cand vom fi si noi difuzati de MTV?» sa-si afle raspunsul, ba, chiar mai mult, ne-au si premiat. Pentru asta trebuie sa va multumim voua pentru ca sunteti alaturi de noi". (A.V.)

PROWEEK-END. In aceasta seara, DJ Rhadoo te va tine in priza toata noaptea la Studio Martin, iar maine seara, Dinky si Praslea experimenteaza beat-uri pentru voi. Clubul Metropolis propune pentru aceasta seara o vizionare a meciului din cea de-a 18-a editie a Campionatului Mondial de Fotbal, iar dupa marele meci, DJ Arpi mixeaza la greu. (R.G.)

CINEMA. Panalight impreuna cu studiourile Cine-citta vor dezvolta un proiect pentru sudul Europei, cu scopul de a furniza industriei cinematografice echipamente "High Definition". Avand deja in portofoliu filme precum: "La Vita e Bela", "Sub soarele Toscanei", "Cold Mountain", "Casanova", "The Passion of the Christ", "Roma", Panalight va inchiria si producatorilor din Romania echipamente de ultima generatie. Joi, 15 iunie, de la ora 20:30, Crowne Plaza va deveni platoul de filmare al unei vedete internationale - Technocrane 30 - , iar invitatii vor fi protagonistii unui videoclip. Mai mult, A.G. Weinberger va incheia seara cu un megaconcert. (R.G.)

ARTMIX. Intre 5 si 11 iunie Artmix te baga in priza! "Prizezi" la greu arta, dans, muzica si film - un proiect multimedia interactiv desfasurat in spatiul verde din fata TNB. Se poate naviga direct din strada, pe un monitor gigant: artmix.ro va rula pe un ecran cu leduri de 3x4 m, si va putea fi accesat printr-un mouse urias din plexiglas. Asa ca da un click sa vezi ce mai misca in arta romaneasca. Proiectul Artmix este un experiment de explorare si de suprapunere a spatiilor: indoor versus outdoor, modul in care diferitele medii influenteaza continutul artistic. Cei care nu au ajuns inca mai au trei zile pana cand evenimentul ia sfarsit. (R.G.)

PIAN LA GREEN. Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso" ne invita in aceasta seara, de la ora 19:00, la Green Hours, pentru concertul "A night with Astor", sustinut de Nueve Tango Ensamble. Grupul - Pasquale Stafano (pian), Gianni Iorio (bandoeon), Alessandro Terlizzi (contrabas) - a luat fiinta in anul 1999 din initiativa pianistului Pasquale Stafano si a bandoneonistului Gianni Iorio, din dorinta de a readuce in atentia publicului muzica marelui compozitor argentinian Astor Piazzola. (R.G.)

HADES RECORDS. De curand, trupa U.S.M. a lansat EP-ul "Back in the bizz", un material adresat in special fanilor hip-hop si oferit la download pe site-ul Hades Records. Materialul cuprinde zece piese, inregistrate in perioada 2004-2006 alaturi de Kombat (KST), Aforic si Underman (SDST). Cu un sound greu, conturat de beat-uri semnate Sexy Loops, Ortega si DJ FaiboX, si cu un mesaj la "frontiera" dintre battle rhymes si gangsta rap, promo-EP-ul, care precede lansarea albumului in toamna, demonstreaza clar de ce AxeS, Vick da Sick si DJ FaiboX sunt Underground Sound Masters. (R.G.)

THE WEB

  • 9.06: Thornado, Vania
  • 10.06: Gojira

    BIG MAMOU

  • 9.06: Za-Duff, ora 22:00
  • 10.06: Baicea Blues Band, ora 22:00
  • 14.06: The Boiling Muse, ora 21:00
  • 15.06: Blind Spirits si Voodoo, ora 21:00

    CLUB UTOPIA

  • 9.06: Concert Kumm, ora 21:00

    CLUB A

  • 13.06: Rock forum: concert Danger Danger.Music (rock industrial), ora 19:00
  • ×
    Subiecte în articol: culture club