x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under & more

Under & more

10 Feb 2006   •   00:00
HARDCORE. Primul eveniment Rock Your Mind club session va fi organizat in luna februarie. Gandita sub forma unui club session, seara Rock Your Mind punk hardcore va fi gazduita de Clubul Fire din Bucuresti. La 16 februarie, se vor dezlantui energiile a trei trupe exponente ale genului: o trupa straina "clasica": 25 Ta Life (USA), o trupa "tanara speranta": Manifestation (Germania) si replica romaneasca: Implant pentru refuz (Timisoara). (R.G.) PREMIU. Festivalul "Peninsula" din Targu-Mures a fost premiat la Brasov la cea de-a sasea editie a "Superlativelor Turismului Romanesc". La categoria produs turistic estival, Festivalul Callatis din Mangalia si TIFF (Festivalul International de Film Transilvania) au fost pe lista nominalizatilor. (R.G.)

VERBAL. Dupa ani buni de anonimat, a venit si randul lor. Trupa de hip-hop Verbal (K-rie si Baboi) si-a lansat primul album, "Operatiunea XXX", in clubul Nemo, unde invitatii serii au fost Sisu si Puya. Colaborarea cu Gianny Munteanu, manager al trupei Parazitii in 2001, a incurajat Verbalul sa se implice in "Actiunea Instrumentalul", proiect demarat de Parazitii. O perioada, concertele baietilor s-au desfasurat in cluburi, cele in aer liber fiindu-le interzise. Puya este capul limpede, cel care i-a sustinut in acest proiect pe cei doi hip-hopperi din Ramnicu-Valcea.

GRAMMY’S. Irlandezii de la U2 (foto) au fost castigatorii- surpriza la Grammy Awards 2006, premiile industriei muzicale din Statele Unite, de unde au plecat cu cinci trofee, printre care si cel pentru cel mai bun album, "How To Dismantle An Atomic Bomb". Mariah Carey, nominalizata la opt categorii, a plecat acasa cu trei Grammy-uri, premiul de cea mai buna interpretare feminina pop pierzandu-l in fata lui Kelly Clarkson, iar rapperul Kanye West, nominalizat si el, a castigat tot trei trofee. Ceremonia a fost deschisa de un duo neconventional, format de Madonna si "muzicienii" animati de la Gorillaz.

U.D.O. Dupa succesul inregistrat cu concertul Helloween de la Bucuresti, echipa Promusic Prod aduce in Romania un alt nume cu un solid background in aria heavy metal: U.D.O. (Germania), la 2 martie in clubul Stage din Sibiu. Concertul face parte din turneul european "Mission N°X Tour 2006". Invitatii serii vor fi Trooper (Romania), iar pretul unui bilet este de 36 RON.

TUBORG PARTY. Sambata, 11 februarie, va avea loc ultimul concert dintr-un program Tuborg, care s-a derulat pe parcursul a cinci week-end-uri, la Predeal, pe partia Clabucet. Dupa ora 13:00, cei care vor fi pe partie vor asista la un megaconcert Fly Project, ocazie cu care se va lansa volumul 7 al compilatiei Tuborg Music Collection, disponibil in doua variante: un CD cu muzica internationala (INXS, t.A.T.u, The Cardigans, Elton John, Joe Cocker) si un CD cu muzica romaneasca (Voltaj, Directia 5, Class, Blondy, 3SE, DJ Project, Andra, Pavel Stratan). (R.G.)

KISS LIVE. Vineri, 10 ianuarie, le putem lua... urma. Dan Byro, Mani Gutau, Sorin Erhan si Dominic Csergö, adica URMA, vor urca pe scena clubului Prometheus, unde vor sustine un concert live. Baietii au un album la activ, "Nomad Rhymes", iar pentru cel de-al doilea, "Anger is a gift", inregistrarile sunt aproape finalizate. La Ski After Hours KissFM, pe partia din Azuga, va fi mare aglomeratie cu Impact si Stigma.

SURPRIZA LA TNB. Echipa muzicalului "Chicago", care se joaca la Sala Mare a TNB, ne face o surpriza cu ocazia Zilei Indragostitilor. Pentru ca reprezentatiile cu "Chicago" au loc doar duminica, Valentine’s Day e devansata cu doua zile. Duminica aceasta, adica la 12 februarie, surprizele nu vor lipsi. Printre spectatori se numara cupluri de indragostiti celebri, printre care Liliana Stefan - - Dan Bittman, Wilmark cu iubita etc. De asemenea, pretul biletelor va fi alt punct de atractie: de la 120 RON, acum pot fi cumparate la preturi care variaza intre 31,50-73,50 RON. (C.D.)

THE WEB
  • 10.02: Codin & JJ
  • 11.02: Gemini Bros

    BIG MAMOU
  • 11.02: Vladimir Pocorschi Band ora 22:00
  • 15.02: EVO, ora 21:00

    CLUB A
  • 10.02: Crize (deschidere Kendo), ora 18:30
  • 11.02: Teatru "Monoloagele vaginului", ora 19:00
  • 13.02: Cenaclu de film
  • 14.02: Tapinarii, ora 19:00
  • 15.02: Teatru "Prima iubire", ora 19:00

    GREEN HOURS
  • 12.02: GLIDQ (progressive-Electro), ora 21:00

    CLUB A
  • 13.02: Teatru "Sectorul S", ora 20:00
  • 14.02: Teatru "The Sunshine Play" de Peca Stefan, ora 20:00
  • ×
    Subiecte în articol: culture club