x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Under... & more

Under... & more

20 Apr 2007   •   00:00
STELAR. În această seară, The Note îl are invitat, pentru prima dată în România, pe DJ Parov Stelar & Band. Prima parte a serii va fi dedicată concertului live Parov Stelar, un show de jazz, groove, house şi breakbeat, urmând ca Stelar să se ocupe de platane până dimineaţă. Intrarea este 10 RON. (R.G.)

ZIUA TELEVIZORULUI. Club A a ajuns la cea de-a zecea ediţie a "Zilei în care închidem televizorul". Evenimentul începe la ora 17:00, cu videoproiecţii de filme de scurt-metraj. La ora 18:00, Valentin Leonat va susţine un recital de jazz, iar la ora 19:00, Horea Badău aduce "Cronicarii TV la masa Dezbaterilor". Invitaţi: Costi Rogozanu, Vlad Iorga, Bogdan Iancu şi Simona Tache. (R.G.)

LA MANIA. ProFM deschide sezonul în La Mania (Mamaia)! În această seară avem două seturi Audiofly, Livio, iar mâine seară invitaţi la platane sunt Lee Burridge (foto) şi Bill Patrick. Duminică seară, Steve Lawler şi Livio încing atmsofera, urmând ca luni Gabriel Ananda şi Scarlett Etienne să facă legea în La Mania. Nu rata patru seri de excepţie! (R.G.)

TRIBAL TECHNO. Continuând seria evenimentelor tehno, Q-level a hotărât să-l aducă în premieră în România, la Arenele Romane, pe DJ Umek, în data de 11 mai. Născut în 1976 în Lubliana, Slovenia, pionier al muzicii electronice în ţara sa natală, Uros Umek şi-a început cariera în 1993. De la primele evenimente underground şi până la petreceri cu mii de oameni nu a fost decât un pas. Astăzi este şi un producător de succes. Un master al celor trei platane pe care mixează simultan, Umek reuşeşte să fuzioneze diferite stiluri: de la tribal tech-house la techno. (R.G.)

URBAN MUSIC.Începând cu sfârşitul lunii aprilie Ursus lansează o nouă serie de evenimente dedicate urbanului, contemporanului. Reunite sub titulatura "Ursus Urban Music Party", concertele de muzică chill-out, fusion, electro-underground şi psihedelic vor avea loc lunar în diferite locaţii bucureştene. Primul concert a avut loc la 19 aprilie, în El Comandante, unde invitaţi au fost şuie Paparude şi Discordless. Organizatorii promit ca fiecare concert să aducă spectatorilor cadouri corelate specificului underground, precum şi proiecţii speciale executate de artişti vizuali, care împreună cu formaţiile concertante să comunice mesajul integrat în eveniment. Fiţi pe fază! Urmează alte nume "grele"! (R.G.)

TURNEU KUMM. În această săptămână Kumm (foto) dă startul turneului "Different Parties", la Cluj. Piesele noului album vor fi prezentate în clubul Armaghedon (Câmpia Turzii) la 20 aprilie, în cadrul evenimentului Zilele Oraşului (Sf. Gheorghe) la 27 aprilie, în Social Club (Reghin) la 28 aprilie, în Bunker (Timişoara) la 9 mai, în Utopia (Bucureşti) la 17 mai, în cadrul festivalului Top T, unde vor fi cap de afiş, la 19 mai şi în Lăptărie (Bucureşti), la 26 mai, urmând ca alte locaţii să fie anunţate în curând.

EUROCK FESTIVAL. Teatrul de Vară din Tg. Mureş va fi, începând cu 12 mai, gazda festivalului Eurock. şase formaţii vor deschide sezonul festivalelor rock din această vară: Guerrillas (hardcore), Psychosymphony (psychedelic metal), Taine (death metal), Cadaveres – în premieră în România, vor susţine un concert hardcore metal ş, Tuzmadar (modern heavy) şi ungurii de la Wisdom care-şi vor lansa, cu această ocazie, noul album "Words of Wisdom". (R.G.)

JAZZ SESSION. În această duminică, de la ora 19:00, în Session Club se deschide seria concertelor jazz cu un concert live electro-pop-jazz susţinut de Mara&Zum (foto). Deşi nu practică un jazz pur, totuşi se regăsesc multe elemente de improvizaţie şi spontaneitate în muzica lor, ceea ce îi apropie de caracteristicile genului. Având o bază constituită electronic, sitarul şi percuţia completează sound-ul Mara&Zum care conferă acea sclipire de "human touch" specifică muzicii live. (R.G.)

... & MORE
THE WEB
  • 20.04: Mr Disko, Dj Lego, Dj Waar
  • 21.04: Gojira
    GREEN HOURS
  • 26.04: Johhny Răducanu
    STUDIO MARTIN
  • 20.04: Hernan Cattaneo, Livio
  • 21.04: Terry Lee Brown Jr.
    SUBURBIA
  • 20.04: Questions, Xtimx and the Alcoholix (punk)
    ARENELE ROMANE
  • 21.04: Horace Dan D, Pitfall, Lucio
  • ×
    Subiecte în articol: culture club