x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Ursuleţul Winnie revine după opt decenii

Ursuleţul Winnie revine după opt decenii

03 Oct 2009   •   00:00
Ursuleţul Winnie revine după opt decenii

La aproximativ 80 de ani de la publicarea ultimei cărţi din seria poveştilor cu simpaticul ursuleţ Winnie, scrisă în anii '20 de Alan Alexander Milne, o continuare va apărea la 5 octombrie în librăriile din Marea Britanie şi SUA.



Conform AFP, ''Return to the Hundred Acre Wood'' (Întoarcere la pădurea de o sută de pogoane) cuprinde zece poveşti noi ale ursuleţului mare iubitor de miere şi ale tovarăşilor acestuia, eroi care au încântat copilăria a milioane de oameni din lumea întreagă. Scriitorul britanic David Benedictus, care a obţinut dreptul de a relua seria poveştilor de la trustul Pooh Properties - care administrează interesele urmaşilor lui Milne şi desenatorului E.H. Shepart-, este cel care i-a dat lui Winnie the Pooh o nouă viaţă şi un nou prieten, pe vidra Lottie singura "fetiţă" din gaşcă.

Absenţa de 80 de ani a lui Winnie a trecut însă aproape neobservată, graţie numeroaselor drepturi de exploatare cedate de-a lungul anilor, în special de Mile însuşi. Compania Disney, care în anii '60 a obţinut acceptul de a transpune cinematografic poveştile, a început un nou lung-metraj, care va apărea în 2011.

Pentru o mulţime de oameni din întreaga lume, Winnie este ursuleţul care le-a încântat copilăria, iar pentru britanici, Pooh este parte "intrinsecă" a culturii lor naţionale, aprecia Michael Brown, preşedinte al Trustees of the Pooh Propertie. "Întoarcere la pădurea de o sută de pogoane", care preia povestea de unde a lăsat-o Milne în "The House at Pooh Corner," va apărea pe 5 octombrie şi va fi tradusă în 50 de limbi.

×
Subiecte în articol: arte