x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Zece ani - Alifantis si ZAN, live

Zece ani - Alifantis si ZAN, live

de Claudia Daboveanu    |    29 Ian 2007   •   00:00
Zece ani  -  Alifantis si ZAN, live

Cantece beton, baieti salon. Asta-seara, Nicu Alifantis & ZAN reiau turneul de succes "Cinci saptamani in balon" cu un concert la Sala Izvor a Teatrului "L.S. Bulandra". Artistii isi vor incepe recitalul la ora 19:00. Daca e luni, e relas la teatru. Numai ca sfarsitul anului trecut a fost unul iesit din tiparele teatrale. In Bucuresti, cel putin. Pentru ca o mana de artisti a tinut sa-si sarbatoreasca zece ani de colaborare printr-o microstagiune sustinuta de concerte in fiecare luni. "Vinovatii fara vina" sunt Nicu Alifantis si trupa ZAN.

VOLUMUL 2. Dupa vacanta de Sarbatori, turneul "Cinci saptamani in balon" continua. Cele cinci concerte programate pana la sfarsitul lunii februarie vin in completarea celorlalte cinci din noiembrie-decembrie 2006, inchizand perfect cercul. Sau… balonul. Repertoriul celor cinci e impresionant, nici un concert cu seamana cu celalalt. Fanii lor pot sa depuna marturie. Totusi, poate multi se-ntreaba "ce-i mana pe ei in lupta" sa sustina concert dupa concert, cu casa-nchisa? In primul rand, faptul ca inca mai exista lume care apreciaza muzica de cea mai buna calitate. Cine nu stie compozitiile cantautorului Nicu Alifantis? Cine nu i-a ascultat pe muzicienii de la ZAN in concert? In lumea artistica, cum orgoliile se inflameaza din te miri ce, e aproape imposibil ca un astfel de "mariaj" sa reziste probei timpului.

EMOTII. Cei cinci sunt impreuna de un deceniu, iar acest lucru trebuia marcat cumva. Acesta-i al doilea motiv pentru care Nicu Alifantis, Virgil Popescu, Razvan Mirica, Relu Bitulescu si Sorin Voinea au tinut sa ne ofere aceste cadouri nepretuite. Iata ce crede chitaristul trupei ZAN, Razvan Mirica, despre acesti 10 ani: "Cea mai lunga colaborare pe care am avut-o cu un grup de muzicieni, cel mai scurt deceniu din viata mea, cele mai multe albume si emotii de toamna… vara, iarna, primavara pe scena sau pe langa… Am simtit intotdeauna ca m-am nascut fericit si de multe ori am simtit ca nu merit asta; pe bune!".
Program
Daca in volumul 1 al turneului, Alifantis & ZAN au concertat la Studioul Casandra, Teatru Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Evreiesc de Stat si Teatrul Nottara, pentru cea de-a doua parte, "cei cinci baieti salon" s-au gandit la alte teatre bucurestene. Volumul 2 mai cuprinde, in afara de concertul din seara asta, inca patru spectacole: 5.02 - Teatrul Tandarica; 12.02 - Teatrul de Comedie; 19.02 - Teatrul "Ion Creanga"; 26.02 - Sala Mare a Teatrului National Bucuresti. Toate reprezentatiile incep de la ora 19:00.

×
Subiecte în articol: arte alifantis